999 vragen aan jezelf – deel 13

999 vragen aan jezelf deel 13

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf

Kun je goed tekenen?
Zelf vind ik van niet. Ik doe vaak wel mijn best in mijn Bullet Journal maar ik kan het niet perfect.

Kun je blind typen?
Ja, ik heb een cursus gehad hiervoor toen ik in groep 8 zat denk ik. Mijn ouders vonden dit heel nuttig en goed voor mijn opvoeding. Nou ik kan vertellen dat ik totaal niet blij was op dat moment, maar ik ben ze nu zo dankbaar hiervoor! Dat is een cursus waarvan ik nu nog steeds zeg dat ik daar zoveel aan gehad heb. Soms vragen mensen op mijn werk ook wel eens of ik echt iets aan het typen ben of dat ik maar gewoon zit te tikken op het toetsenbord zo snel ga ik.

Lees je de krant?
Nee wat is dat? Mijn ouders hebben nog steeds een krant, vroeger las ik die wel. Ook om mijn begrijpend lezen te verbeteren, maar nu lees ik helemaal geen krant meer. Natuurlijk volg ik wel het nieuws, maar niet via de krant.

Hoelang is je haar?
Mijn haar is best wel lang op het moment. Binnenkort maar weer eens naar de kapper omdat ik vaak net niet lekker bij het onderste deel van mijn haar kom uit het uit te kammen. Dat is voor mij altijd een teken dat ik weer naar de kapper moet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog)

Kun je goed moppentappen?
Aan mij heb je een hele slechte wat dat betreft. Sommige mensen zeggen ook dat ik echt geen humor heb. Dat valt echt wel mee, maar van heel veel dingen snap ik niet wat er zo leuk aan is. Noem “The Big Bang Theory” Ik snap er niks van.

Kun je goed voorlezen?
Ik denk van wel. Het is ook leuk om te doen, al heb ik een probleem. Zelf wordt ik er altijd zo slaperig van. Al gapend lees ik dan het verhaaltje voor.

Huil je bij een zielige film?
100%! Ik ben echt een emotioneel ding wat dat betreft. Er hoeft maar iets zieligs te gebeuren en ik voel de tranen over mijn wangen biggelen. 

Ga je naar de kerk?
Nee, ik ben vroeger wel met mijn moeder geweest op kerstavond, maar meer dan dat niet.

Vinden kinderen jou leuk?
Ik denk dat kinderen mij wel leuk vinden ja. Vroeger heb ik heel veel opgepast op (voornamelijk) jongens. Super leuk en het gekke is nu dat ze allemaal 17 zijn inmiddels! Te bizar voor woorden. Ze steken ook allemaal torenhoog boven mij uit. Heel gek dat dat van die kleine mannetjes waren. Sommige andere kinderen die, in mijn ogen, minder goed opgevoed werden thuis, konden het denk iets minder goed met mij vinden. Ik was destijds en nog steeds vrij streng en ben al zeg ik het zelf vrij consequent. Daar konden die kids dan niet zo goed mee dealen.

Wil jij altijd winnen?
Nee hoor zeker niet. Een spelletje spelen is leuker dan het winnen toch.

Heb je een talenknobbel?
Ik zou heel graag willen dat ik deze had. Het lijkt mij super fijn andere talen makkelijk te kunnen spreken. Ooit wil ik nog een cursus Italiaans gaan volgen, maar dat vind ik nu zonde gezien ik het eigenlijk nooit gebruik.

Ben jij iemand die makkelijk ruzie maakt?
Ruzie maken? Nee ik bewaar graag de goede vrede, maar doe vaak mijzelf daar wel te kort mee. Ik vind het heel lastig om op bepaalde momenten echt te zeggen wat ik denk, omdat ik bang ben dat er ruzie van kan komen. Zodra het dan heeft kunnen landen, kan ik echt wel boos op mijzelf worden waarom ik bepaalde dingen niet gezegd heb of waarom ik juist dingen wel gezegd hebt die veel te lief waren.

Wat vind je onvergeeflijk?
Zoals de vraag hierboven al aangeeft ben ik niet heel gauw super boos of zou ik niet heel gauw een relatie/vriendschap beëindigen. Als jij bij mij binnen bent als vriendin, of relatie vind ik het heel moeilijk om je aan de kant te zetten. Tenzij je iets doet wat ik echt niet kan waarderen, dan ben je ook meteen uit mijn leven. Noem dan eens iets Jess, euhm, geen respect voor mij als vriendin tonen, ongeschreven regels in relatie/vriendschappen overtreden en mijn vertrouwen beschamen.

Doe je veel zout op je eten?
Nee dat is toch niet lekker. Blegh!

Vind je jezelf grappig?
Nee haha, ik vind mijzelf echt niet grappig. Heel soms kan ik ontzettend scherp uit de hoek komen, maar dat gebeurd niet vaak. Daarvoor moet ik mij wel echt volkomen fijn voelen bij diegene en ook heel goed in mijn vel zitten wil ik zo scherp zijn.

Heb je brieven van vroeger bewaard?
Zeker, ik heb heel veel penvriendinnen gehad vroeger. Alle brieven heb ik nog! Later ben ik er met een overgestapt op word documenten vol met tekst. Ook deze heb ik allemaal uitgeprint in een map zitten, maar ook nog op de harde schijf staan. Super leuk om zo af en toe nog eens terug te lezen.

Wat is je favoriete seizoen?
1x raden… de ZOMER!  (Onderstaande foto is uit 2011 in de Dominicaanse Republiek)

Wat voor spellen speel je het liefst?
Gezelschapspellen. Ik heb er laatste nog een artikel over geschreven, klik hier!

Welke pastasoort vind je het lekkerst?
Hmm lastig, want ik vind pasta echt super lekker. Denk dan toch spaghetti of fusilli.

Wat doe je thuis het liefst?
Het liefste duik ik achter de computer om te bloggen en aan mijn blog te werken. De laatste tijd vind ik dit wel wat lastiger omdat ik zeker op mijn werkdagen al de hele dag aan de eettafel zit. Buiten dat plof ik graag op de bank voor een filmpje, serie of lees ik graag een boek.

Welke karaktertrek zou je willen hebben?
Ik zou best wel wat meer willen zeggen wat ik denk. Of ik zou wel iets minder sociaal verlegen willen zijn. Ik vind het heel lastig om mensen aan te spreken die ik niet ken. Een gesprek beginnen is wel een dingetje. Vin heeft mij wel geleerd hoe het moet, want die kletste met iedereen. Sindsdien ben ik ook wel iets makkelijker, maar het mag nog wel iets meer zijn van mij.

Wat onthoud je het best?
Heel veel! Als mensen mij vertellen wanneer ze jarig zijn, of wanneer hun relatie is gestart. Ook probeer ik van te voren tijdens gesprekken goed te luisteren naar wat vriendinnen zeggen over wat ze willen hebben voor hun verjaardag bijvoorbeeld. Zo zei een vriendin een tijdje geleden dat ze zo graag weer de advent kalender van de Rituals wilde hebben. Ik heb haar er daarna niet meer over gehoord, in de zin van dat ze het gekocht had, dus heb ik het haar gegeven voor haar verjaardag! Dat soort dingen onthoud ik echt heel goed.

In wat voor soort auto heb je rijles gehad?
Een rode Opel Corsa.

Wat eet je als ontbijt?
Vaak eet ik of een boterham of twee crackers. Met Jam, Filet american, kipfilet. Het is een beetje verschillend.

Welk drankje bestel je in een cafe?
Ik drink sinds mijn maagverkleining geen drankjes met prik meer. Dus het wordt of een Ice tea zonder prik. Of een wijntje als ik gezellig met vriendinnen ben.

Hoeveel mobiele telefoons heb je gehad?
Heel snel tellend, een stuk of 10 denk ik er zeker wel versleten te hebben. Waarvan het merendeel denk ik Apple is geweest.

Hoe oud was je toen je je eerste mobiel kreeg?
Een jaar of twaalf volgens mij. Een telefoontje met een ben prepaid kaart.

Loopt jou horloge altijd voor?
Nee mijn iWatch en mijn telefoon zijn mijn klokken. Deze lopen altijd precies op tijd. Ik zie het nut niet in van voorlopende horloges haha.

Dit was voor deze keer de laatste vraag van de 999 vragen aan jezelf. Tot de volgende keer!

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess