999 vragen aan jezelf – deel 12

999 vragen aan jezelf deel 12

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf 

Ga je wel eens onder de zonnebank? 

Tegenwoordig niet meer, maar ik ben wel eens onder de zonnebank geweest. Voornamelijk voordat wij gingen trouwen, maar ook vaak op de sportschool. Dit kon je bij je abonnement aanschaffen en dan kan je er onbeperkt onder. Vaak ging ik dan twee keer per week na het sporten onder de zonnebank. Heerlijk!

Gebruik je dagcreme? 

Nu gaat mijn schoonheidsspecialiste heel boos worden, al weet je ze het ook wel van mij, maar ik ben niet zo secuur met dagcreme smeren. Ik doe het vaak als ik na het douche voel dat mijn huid droog is. Misschien moet ik maar eens mijn best gaan doen om dit in mijn routine te gaan verwerken. Elke dag gewoon even gezicht schoonmaken en dan dagcreme smeren. Ik ga me best doen!

Hou je van koken?

Ik vind koken echt heel erg leuk! Vaak besteed ik er minder tijd aan dan dat ik zou willen. Op dit moment ben ik ook heel erg aan het zoeken wat ik kan maken voor mij en Abby samen. Gezien wij beide niet heel veel eten, maar ik wel iets wil hebben wat ik goed kan invriezen. Mocht je tips hebben, geef maar door! Ik hoop dat straks in mijn eigen huis ik wel weer veel meer kan gaan koken, dat ik vrienden uit kan nodigen en samen kan gaan eten met hen. Dat maakt het ook weer een stuk leuker om te koken. Eerst maar eens afwachten wanneer dat huis voor mijn neus staat en wat ik dan eventueel nog allemaal moet aanschaffen. Stel dat er een inductie kookplaat in zit, zal ik een nieuwe inductie pannenset moeten kopen. Ik kijk er echt naar uit om spullen te kopen voor in mijn nieuwe huis!

Heb je iets aan je uiterlijk laten verbeteren?

Noem je een maagverkleining iets aan je uiterlijk verbeteren?! Verder heb ik vroeger laserbehandelingen gehad voor de overbeharing op mijn benen (al is nu alles weer terug). Verder heb ik niet iets aan mijn uiterlijk laten verbeteren. Ik ben zoals ik ben.

Gastric Sleeve Transformation

Draag je lenzen of een bril?

Nee beide niet. Ik heb vroeger wel eens een bril gehad, maar nu niet meer. Heb ook niet het idee dat ik hem nu nodig heb.

Heb je jezelf wel eens buitengesloten?

Ja maar niet express. Het is ook een keer gebeurd dat het slot niet meer open ging, ondanks dat ik de sleutel bij mij had. Toen moest er een slotenmaker komen om mij binnen te laten. Vincent is wel eens buitengesloten door de hond van zijn vader destijds. Hij was even naar buiten en de hond had de voordeur dicht geduwd. En daar sta je dan. Hij is uiteindelijk door het toilet raampje naar binnen gekomen, vraag niet hoe, maar hij was binnen.

Kan je goed mensen nadoen? 

Nee helemaal niet. Ik vind het ook vreselijk als mensen je nadoen.

Heb je wel eens een cadeautje geretourneerd? 

Niet wat ik mij kan herinneren. Het is dan misschien alleen geweest omdat ik het al had gekregen. En we hebben bij een kraamvisite wel een bon gevraagd omdat Abby al niet meer de maat droeg van de kleding die wij kregen. Daar heb ik wel nieuwe kleding van gekocht toen voor haar.

Zou je een cadeau dat je zelf hebt gehad doorgeven aan iemand anders? 

Nee dat komt echt niet in mij op.

Zing je in de auto?

Ja zeker, heerlijk! Ook onder de douche of gewoon achter de computer als ik zit te bloggen en er staat muziek op.

Heb je weleens pech gehad met de auto?

Ik heb wel eens een lekke band gehad met de auto van mijn vader en moeder. Met allebei de auto’s door een stoepje mee te pakken die er ineens lag. Grapje dat stoepje lag er gewoon al, maar ik had de auto wat kleiner in geschat dan dat die was. Met de auto van mijn vader was ik nog zo dichtbij huis dat ik nog naar huis heb kunnen rijden. Met mijn moeders auto heb ik de hulplijn van Kia gebeld. Ik was destijds net geopereerd aan mijn hernia en het leek mij niet echt een goed plan als ik zelf de band zou gaan vervangen.

Welke kapsels heb je gehad? 

Dat vraag je aan de uber saaiste persoon als het op kapsels aankomt! Ik draag of mijn haar in een paardenstaart of los, meer zit daar niet tussenin. Ik zal eens een collega maken van mijn haar in de afgelopen jaren. Check hieronder!

999 vragen aan jezelf

Wat zijn je drie grootste angsten? 

Dat ik Abby ga verliezen! Dat is echt mijn allergrootste angst, dat er ooit wat met haar gebeurt en ze komt te overlijden. Brrrr moet er echt niet aan denken. Verder heb ik echt hoogtevrees en heb ik ook wel eens de angst dat ik weer net zo dik wordt als vroeger. Dat is iets wat ik echt niet wil en daar ook alles aan zal doen, maar toch die angst blijft.

Welk fruit eet je het meest? 

Ik denk dat dit toch echt een banaan is. Makkelijk om mee te nemen en even snel op te eten. Ook een appel eet ik wel vaak, al is dat tegenwoordig wat lastiger. Er zit heel veel sap en dus lucht in een appel en dat vult mijn maag sneller. Merk dat als ik een appel eet, altijd flink wat lucht mee naar binnen neem mijn maag in.

Wat is je favoriete theesmaak?

De smaak rooibos vind ik erg lekker. Alles vind ik prima, als het maar geen aardbeiensmaak is.

Welke deodorant gebruik je? 

Ik gebruik een deodorant van Loveli! Echt fantastisch. Ik was altijd een persoon die veel zweette, inclusief nare geur. Nu gebruik ik deze deodorant en het is zoveel minder. Geen geur meer, geen enorme zweetplekken meer. Aanrader.

Als je zou mogen dineren met een beroemd iemand, wie zou dat dan zijn?

Ja goede vraag. Ik zou het eigenlijk niet zo snel weten. Weten jullie wel met wie je zou willen dineren?

Wat is je favoriete hondenras?

Dan ga ik toch voor een Duitse Herder. Mijn ouders hebben vroeger een Duitse herder gehad en mijn zusje heeft er nu weer een. Hele mooie honden.

999 vragen aan jezelf

Als je €5000,- mag uitgeven in een winkel naar keuze, welke zou dat dan zijn? 

Ik zou dan op dit moment gaan voor een woonwinkel waar je alles kan vinden. Van een bank tot aan een bed. Alles wat nodig is om straks een eigen huisje helemaal naar wens te maken.

Hoe vierden jullie vroeger Sinterklaas? 

Wat ik mij kan herinneren altijd met mijn opa en oma erbij. Samen eten, liedjes zingen zodat Sinterklaas ons kon horen en daarna werd er op het raam geklopt en aangebeld! Heel spannend altijd wanneer hij zou gaan komen.

Wat doe je het liefst tijdens de kerstdagen? 

Bij familie zijn, cadeautjes aan elkaar geven (want ik vind een kerst zonder cadeautjes echt niet leuk). Daarna met z’n alle gourmetten en er nog een leuke avond van maken.

Wat zijn de drie beste nummers aller tijden?

Nummers groeien en beetje met de tijd mee. Ook de fase waarin je je bevindt op dat moment heeft invloed op de nummers die je goed vindt op zo een moment. Maar drie beste nummers?! De eerste die in mij opkomt is Nothing Else Matters van Metallica, Godvergeten van 3JS en Mooi van Marco Borsato.

Welke drie personen die je goed kende zijn overleden?

Mijn opa’s en oma. Vorig jaar is ook de vrouw van Vincent zijn vader overleden. Zij was ook al 8 jaar in mijn leven en ik heb veel voor haar mogen regelen voor het moment van overlijden en erna. Vond het fijn en bijzonder om dat voor haar te kunnen doen.

Hoeveel schuld heb je? 

Op dit moment? Helemaal niks! Ik hoop ook nooit een schuld te creëren, behalve voor een hypotheek voor een huis.

Wat is de grootste afstand die je van huis bent geweest? 

Dat is denk tijdens onze rondreis in Amerika geweest. Of een vakantie naar de Dominicaanse Republiek met mijn ex.

Amerika rondreis highway 1, bucketlist van 10 jaar geleden

Dit was voor deze keer de laatste vraag van de 999 vragen aan jezelf. Tot de volgende keer! Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess