999 vragen aan jezelf – deel 10

999 vragen aan jezelf deel 10

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf 

In welke drie pretparken ben je geweest? 

De drie die als eerste bij mij opkomen zijn de Efteling, Walibi World en Drievliet. Ik ben nog wel in veel meer pretparken geweest, ook pretparken in het buitenland. Zoals Movie Park in Duitsland, Disneyland uiteraard en Universal studio in Amerika.

Welke drie dingen zou je redden als je huis in brand staat? 

Om even puur te denken in materialistische dingen, mijn harde schijf staat echt op nummer 1. Aangezien ik dan alle foto’s heb, kunnen de foto albums blijven liggen. Uiteraard is dat ontzettend jammer, maar die kan ik als het moet weer opnieuw maken. Verder zou ik mijn telefoon mee naar buiten nemen en ja wat nog meer?! Ik weet het eigenlijk niet zo goed.

In welke drie restaurants eet je graag?

Leuke vraag zo tijdens de coronacrisis. Voorheen kwamen wij heel graag bij het Pannenkoekenpaviljoen bij ons in de buurt. Ontzettend lekker, veel keuze en of het druk is of niet, het loopt altijd heel snel door. Verder vind ik Sushi erg lekker en vind ik eten bij De Beren of La Cubanita ook heel lekker. Al ben ik sinds mijn Gastric Sleeve operatie eigenlijk nog niet uiteten geweest. Komt straks wel weer een keer als het weer een klein beetje normaal is.

Welk lichaamsfiguur heb je? 

Ik ben wel een zandloper. Het eerste wat ook weer tevoorschijn kwam toen ik wat afviel, was mijn taille. Deze is altijd goed te zien bij mij als mijn figuur het toe laat.

Wat is jouw levensdoel? 

Gelukkig zijn is toch wel heel belangrijk vind ik. Ook gezondheid vind ik heel belangrijk. Genieten van de kleine dingen!

Op welk moment van de dag ben je het productiefst?

Dat is dan of de ochtend of de avond. Ik merk dat ik qua werken het meeste in de ochtend gedaan krijg en in de avond schrijf ik veel voor mijn blog als ik de inspiratie heb. Dan moet ik wel tegen mijzelf zeggen en nu ga je zitten en typen, want ik kan dan ook best wel snel afgeleid zijn.

Waar ben je bang voor? 

Ik heb hoogtevrees! Brrr ik vind het al eng om over een rooster te lopen die op straat ligt. In New York had je deze veel. Het liefste liep ik daar echt omheen, maar dat ging niet altijd. Verder ben ik ver weg wel eens bang om te falen, maar ik denk dat iedereen dat wel een klein beetje is. Ik wil het graag goed doen en wil aan de ene kant ook graag dat veel mensen mij aardig vinden.

Wanneer ben je op je best? 

Ik kan alleen heel goed zijn, of met Abby natuurlijk. Verder ben ik gewoon op mijn best, als ik mij fijn voel als er iemand in de buurt is. Als ik verdwijn in een hele grote groep dan voel ik mij niet fijn. Maar ben ik met 4 mensen waar ik het heel goed mee kan vinden, gaat het prima.

999 vragen aan jezelf deel 10

Wat is de ideale leeftijd van een partner?

Het liefste iets ouder dan mij, 3-10 jaar ouder zoiets? Maar dat heb je niet voor het zeggen, want Vin is ook maar 1 jaar ouder haha. Ik droomde altijd van een man die ook op kantoor zou werken, ouder dan mij was, haar had en qua denken een beetje op mijn lijn zat. Vin is het tegenover gesteld, maar als het klikt dan klikt het!

Je vrienden zijn over het algemeen:

Vrouwen en andere stellen.

Welk wereldwonder wil je nog zien? 

Als ik moet kiezen uit de zeven wereldwonderen, dan zou ik nog wel eens naar Rio de Janeiro: het beeld Cristo Redentor willen reizen.

Hoe denk je over de dood? 

Vind ik het eng? Nee niet echt, maar een fijne gedachte vind ik het ook niet. Het lijkt me verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van je geliefde, maar aan de andere kant lijkt het mij ook wel iets moois. Als je toe bent aan rust, dan is het voor jou goed. Ik hoop dat als het zover is, ik wel afscheid mag nemen van mijn geliefde en dat ik niet zo uit het leven weg gerukt wordt.

Hoe wil je dat je uitvaart eruit ziet? 

Wat een heftige vragen allemaal. Vroeger neigde ik heel erg naar begraven willen worden. Inmiddels sta ik daar wel iets anders in en denk ik toch dat ik gecremeerd wil worden, maar wel met het idee dat ik bij iemand thuis mag staan. Dat ik wel ergens binnen een plekje heb zeg maar. Mijn opa heeft een tijdje bij mijn ouders gestaan en dat vond ik wel een fijn idee. Het hoeft niet met een heel altaar, maar gewoon het feit dat je weet dat je daar staat is al fijn. Verder zou ik heel graag vervoerd willen worden met een koets, getrokken door paarden. Het liefste Friese paarden. Ik hoop dat er mensen willen spreken en ik zou het mooi vinden als er foto’s zichtbaar zijn via een scherm of iets. Verder heb ik er nog niet heel erg over nagedacht, vind dit eigenlijk al wel een hoop.

Welk nummer moet er op je uitvaart gedraaid worden?

100% Nothing Else Matters van Metallica. Ik vind dat zo een mooi nummer en zodra die nu op de radio is, gaat die ook harder en wordt die even benoemd als mijn “dode nummer”. Verder natuurlijk iets van Marco Borsato, maar niet de standaard nummers zoals Afscheid nemen bestaat niet. Het nummer wat ik nu ga noemen hoeft niet perse op mijn uitvaart gedraaid te worden, maar ik vind het wel een heel mooi nummer Amelie Poulain. Prachtig en een echte tranentrekker.

Oke, over naar de luchtige vragen! Beetje een gekke overgang zo, maar ik vind bovenstaand onderwerp wel iets dat bespreekbaar moet zijn.

Wat doe je om van de hik af te komen? 

Mijn adem inhouden of allemaal mini slokjes drinken nemen, of met mijn rechteroor dicht drinken, of een slok water in mijn mond nemen, op mijn kop naar hangen en die dan pas doorslikken.

Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk sinds dat Abby er is 24 uur per week (3 dagen). Maar sta nog onder contract voor 28 uur. Ik heb namelijk per week 4 uur ouderschapsverlof opgenomen. Super fijn dat dit mogelijk is.

Hoeveel uur per week zou je willen werken?

Het liefste had ik fulltime mama geweest, maar financieel is dat niet haalbaar. Ik vind de 3 dagen die ik werk prima.

Hoe haal jij voldoening uit je werk? 

Ik vind het heel fijn om te zien dat mijn werk iets bijdraagt aan de dienstverlening van mijn werkgever. Ook wordt ik heel blij van lijsten werkzaamheden welke af zijn door mijn/onze werkzaamheden. Of als we een project opgeleverd hebben gekregen in het systeem. Dat zijn fijne dingen!

Bij welke drie winkels koop je vaak je kleding?

Op dit moment staat Primark boven aan voor broeken. Dat is puur omdat ze goedkoop zijn en ik zo snel afval op dit moment dat ik het zonde vind om veel geld uit te geven voor een hele mooie en goede spijkerbroek. Die van de Primark zijn prima voor zo een korte tijd. Verder ben ik alles een beetje aan het her ontdekken, ik kwam graag bij de Miss Etam en de MS mode, maar nu mijn maten kleiner worden, kan ik ook makkelijker naar andere winkels.

In welke drie spellen ben je goed?

Keezen, Kolonisten van Catan en Ticket to Ride.

In hoeveel keer heb je je rijbewijs gehaald? 

Mijn autorijbewijs heb ik binnen 3 weken in 1x gehaald. Mijn motorrijbewijs in 2 keer. Ik had daarvoor eerst op een vrijdag afgereden, maar een klein inschattingsfoutje gemaakt waardoor ik zakte, gelukkig hadden ze voor maandag nog een examen ingekocht welke nog niet gereserveerd was en kon ik nog een keer. Toen ben ik geslaagd!

Dit was voor deze keer de laatste vraag van de 999 vragen aan jezelf. Tot de volgende keer!

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess