8x DIY inspiratie, creatief met het thema kerst

De leukste tijd van het jaar is weer in aantocht. Het is weer bijna kerst. Wie mijn blog al langer leest weet ik dat ik creatief ben en het heel erg leuk vind om te knutselen. Zo kan je mij uren op Pinterest vinden. Als je mij daar volgt zie je heel veel verschillende soorten borden, gewoon omdat het zo leuk is om rond te hangen daar!

Zo heb ik ook voor de kerst al diverse inspiratie op gedaan om te kunnen knutselen voor kerst. Kijken jullie mee?

8x creatief voor kerst

Wil jij geen echte kerstboom in huis zetten, maar vind je het wel leuk om in de sfeer te komen en zelf een kerstboom te maken? Dan kan je deze boom maken en aan de muur/deur hangen! Meer dan verf en je eigen handen heb je niet nodig!

creatief zijn voor kerst

Kerstmannen maken, als het niet sneeuwt gaat dat een beetje lastig, daarom deze variant om een kerstman te maken. Regel enkele bier doppen en wees creatief!

creatief zijn voor kerst

Met kerst vind ik het ook altijd erg leuk om het huis te decoreren. Wat is er nou leuker dan iets van jezelf in de woonkamer te zien staan? Maak een ster/kerstboom door middel van spijkers in een houtenplank, en ga met een touw van de ene spijker naar de andere spijker, zodat je een leuk effect krijgt!

creatief zijn voor kerst

Nog meer ter decoratie in het huis, potjes voor planten opleuken door er een tekst op te zetten! En natuurlijk te vullen met planten die je doen denken aan kerst, zoals bijvoorbeeld een leuke kerstster.

creatief zijn voor kerst

Heb je kinderen en wil je samen met hen knutselen? Maak deze rendieren van hen eigen voeten!

creatief zijn voor kerst

Of ga met de kinderen aan de slag om deze sneeuwvlokken te maken met strijkkralen! Leuk om in de boom te hangen om ergens aan een slinger in huis, op de ramen of te gebruiken om iets anders in huis te decoreren.

creatief zijn voor kerst

Wil je het groter aanpakken? Maak dan deze te gekke sneeuwman op een houten plank! Super leuk om bij de voordeur te zetten, of in de tuin!

creatief zijn voor kerst

Hou je van de kou buiten? Ga lekker wandelen en zoek naar kleine takjes. Waarom? Omdat je dan deze leuke sterren ermee kan maken!

creatief zijn voor kerst

Is dit creatief of is dit creatief? De herfst en de winter zijn voor mij hele fijne momenten om te knutselen. Doen jullie mee deze kerst? Wat ga je maken? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments of stuur me een berichtje op facebook.

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

 • Doreen

  Hi jessica. Zo eind van het jaar hier een bericht van mij.
  van harte gefeliciteerd met eenjarig bestaan van je blog. Weet je nog, vorig spraken we er nog over dat je zou gaan beginnen en lieverd je doet het meer dan uistekend. Waarom blijf ik je volgen?? Simpel, de blog is persoonlijk op een fijne manier, je eerlijkheid ( laatst het stukje over kerst) en natuurlijk je huispakken, heb er toen meteen 2 gekocht bij hunkemoller. Manlief moet nog steeds lachen om die huispakken. Dus ik blijf je volgen, dus blijf schrijven en dat 2017 een fijn jaar mag worden. Warme groet doreen

  • Jessica (author)

   Wat ben je toch een lieverd! Dank je wel voor deze lieve woorden.

 • Liselotte

  Ik vind die sneeuwvlokjes van strijkkralen echt super leuk! Die gaan we hier maar eens proberen in de kerstvakantie.
  Liselotte heeft recent gepubliceerd…De 10 leukste teatopics tagMy Profile

  • Jessica (author)

   En heb je de strijkkraal sterren al gemaakt? Anders succes en heel veel maakplezier!

 • Vlijtig Liesje

  Die laatste is mijn favoriet. Ook omdat je daarvoor lekker naar buiten moet. En ik houd van de natuur in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge