7x tips om koude voeten te verhelpen

koude voeten

Zolang als ik me kan herinneren heb ik last van koude voeten. Zodra mijn voeten koud zijn, heb ik het in mijn lijf ook koud, geen fijn gevoel! Wat kan je er allemaal aan doen en wat doe ik eraan? Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips!

Soms is het echt heel lastig om koude voeten te voorkomen of het te verhelpen, maar de meeste van de onderstaande tips gebruik ik zelf echt vaak voor mijn koude voeten.

Tips voor koude voeten

  1. Hoe vanzelf sprekend, maar draag sokken. Gewone sokken of van die heerlijke fluffy sokken.. Soms draag ik zelfs 2 paar over elkaar heen en soms slaap ik ook met mijn sokken aan, omdat mijn voeten zo koud zijn op dat moment.
  2. Een elektrische deken in je bed kan ook helpen. Deze ligt er bij mij de komende maanden weer en het is heerlijk om in een warm bed te stappen waarin je voeten worden opgewarmd.
  3. Neem een douche of een voetenbad als je voeten koud zijn. Niet met te warm water, anders krijg je wintervoeten! Een eetlepel magnesiumzout in je voetenbad helpt goed om je voeten op te warmen.
  4. Laat je partner je voeten masseren, (geen partner, dit kan je natuurlijk ook zelf doen!). Elke vorm van massage stimuleert de bloedcirculatie.
  5. Smeer je voeten in met een crème (bijv. uierzalf, vaseline of tijgerbalsem). Ook bestaan er speciale “warme-voeten-crèmes” met arnica erin dat de doorbloeding van de spieren stimuleert.
  6. Bewegen die voeten waardoor je bloedcirculatie meer op gang komt en je minder snel last zal hebben van koude voeten.
  7. En als laatste tip…. Je kan ze natuurlijk ook kwijt tegen het lijf van je partner aan, als je die koude voeten niet tegen je eigen warme lijf aan wilt hebben haha…Pas op dat je geen blauw oog krijgt! 😉

Wie van jullie heeft hier ook zoveel last van? Hebben jullie nog andere tips?

 

Liefs Jessica, Life by Jess