7 voordelen van een shampoo bar

Al een tijd lees ik van alles over een shampoo bar. Elke keer als ik er even niet meer aan dacht, kwam het weer voorbij in mijn gedachten of via social media. Ik was er nieuwsgierig naar, maar had nog nooit de stap gezet om het te gaan gebruiken. Totdat ik drie maanden geleden ongeveer bij de Kruidvat liep voor heel iets anders en ik de Shampoo bars zag liggen. Meteen heb ik er twee in mijn mandje gelegd (want het was 1+1 gratis). Daarna ben ik hem ook onmiddellijk gaan gebruiken. Wil jij weten welke 7 voordelen het gebruik van een shampoo bar heeft?!

Shampoo bar

Wat is een shampoo bar? 

Een Shampoo bar is niets anders dan een blok zeep. Alleen dan niet voor je handen of je lijf, maar voor je haren. Het is een heel geconcentreerd stuk zeep waar dus alle overbodige middelen uit zijn gehaald.

Hoe gebruik je een shampoo bar? 

Je kan de shampoo bar op verschillende manieren gebruiken. Zo kan je zeepsop maken tussen je handen met de bar, of je kan ervoor kiezen om met het blok over je haren te gaan, zodat de zeep meteen in je haar zit. Het eerste heb ik een keer geprobeerd, maar naar mijn idee gebeurde er vrij weinig. Zelf doe ik dus nu de shampoo bar nat maken en over mijn haren bewegen. Daarna kan ik het zeepsop goed door mijn haar verdelen en ook mijn hoofdhuid masseren.

Voordelen shampoo bar

* Je doet veel langer met een shampoo bar dan met een fles shampoo. Als ik alleen al naar mijzelf kijk, weet ik dat ik onwijs veel shampoo gebruikte voor mijn haar. Elke keer dat ik mijn haar waste, deed ik minstens twee keer shampoo in mijn haar. En dan echt wel een hand vol shampoo.

* Geen conditioner meer nodig. Door de natuurlijke oliën die erin verwerkt zitten wordt je haar al zacht en glanzend.

* Het is voordeliger. Een shampoo bar koop je ongeveer voor €7,- en daar doe je ongeveer 60 keer mee. Als ik daar flessen shampoo voor had moeten kopen, was ik zeker al €40-€50,- kwijt geweest.

Voordelen Shampoo Bar

* Nog een voordeel van een shampoo bar is dat het geen troep bevat. Een shampoo bar is dus een natuurlijke shampoo. Goed voor het milieu, maar ook voor je eigen hoofdhuid en haren.

* De verpakking is ook milieuvriendelijk. Vaak zitten deze bars verpakt in een recyclebaar kartonnen verpakking.

* Door zijn prijs, maar ook door de leuke en luxe uitstraling van zo een shampoo bar is het een leuk cadeau om te geven en/of te krijgen.

* Het is een heel fijn product om mee op reis te nemen. Nooit meer te shampoo flessen mee die ten eerste zwaar zijn en ten tweede veel ruimte in beslag nemen in je koffer.

Test het zelf! 

Ik ben heel erg tevreden over de shampoo bar van Shampoobar.nl. In hun webshop heb je heel veel keuze. Diverse geuren en ook nog met diverse werking voor je haar en/of hoofdhuid. Op dit site staat heel goed uitgelegd waarvoor de bars zijn en is er genoeg keuze. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een zilvershampoo in het assortiment. Toch iets waar heel veel vrouwen gebruik van maken in deze tijd.

Ik heb nu zelf een Shampoo bar met Citroen geur en na een paar keer wassen is mijn haar en hoofdhuid inmiddels gewend aan het gebruik van een Shampoo bar. Doordat er andere producten inzitten, moest mijn haar er wel even aan wennen. Het was het in het begin sneller vet, maar nu hoeft ik het pas na 4/5 dagen weer te wassen. Elke keer als ik mijn haar was, heb ik bij de eerste wasbeurt van niet veel sop. Zodra ik het daarna uitspoel en nog een keer was heb ik sop in overvloed! Heel gek maar ik heb sop nodig om het idee te hebben dat het schoon is. Waar ik zelf wel even aan moest wennen, was het feit dat mijn haar tijdens het douchen niet meer zo zacht en glad aanvoelt. Het piept bijna tegen mijn handen als ik mijn haar uitwring. Ondanks dat het op dat moment stug lijkt, is dat helemaal niet het geval zodra het is opgedroogd. Mijn haar is heel zacht en glad zodra het droog is. Ik ben echt heel erg blij met het gebruik van de shampoo bar en zou ook niet anders meer willen.

Ik ben heel benieuwd wie, onder mijn lezers, al gebruik maakt van een shampoo bar? Wat is voor jullie de hoofd reden geweest om dit te gaan gebruiken? En wie gebruikt het nog niet? Hopelijk heb ik jullie met dit artikel over kunnen halen om het te gaan gebruiken! Test het zelf en zie de voordelen van een shampoo bar.

Liefs Jessica, Life by Jess