7 tips voor het plannen van een vakantie

7 tips voor het plannen van een vakantie

Een vakantieplannen, het is weer de tijd van het jaar dat de meeste van ons dit gaan doen of misschien hebben sommige het zelfs al gedaan. Persoonlijk vind ik het echt geen makkelijke klus en ben ik altijd veel te lang aan het kijken wat ik leuk vind. Ik geef jullie mijn 7 tips voor het plannen van een vakantie!

1. Begin op tijd met het plannen van een vakantie!

Heb jij last van vakantiestress of keuzestress? Begin dan op tijd met het uitzoeken van je vakantie. Zo hoef je niet gehaast en vol van de stress je vakantie uit te zoeken, maar kan je dit op je gemak doen. Je kan rustig bedenken wat er nog uitgezocht moet worden en wat er nog geregeld moet worden voor je vakantie.

2. Wat voor vakantie wil je hebben?

Ben jij iemand die van zijn rug naar zijn buik en weer terug naar de rug kan wentelen? En ben je echt op zoek naar een vakantie waar je allemaal maar zon hebt en je heel bruin terug kan komen, dan kan je al heel veel bestemmingen uitsluiten. Ben je liever iemand die iets van de cultuur op wilt snuiven of wil je veel te weten komen van de geschiedenis van een land? Hier kan je natuurlijk je vakantie op af stemmen!

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria, plannen van een vakantie

3. Wanneer en hoelang wil je op vakantie?

Een hele belangrijke om een vakantie op uit te zoeken. Hoelang wil je weg zijn, wil je 5 dagen weg, wil je een week weg of twee weken? En wat is de periode dat je weg wilt gaan. Dit kan ook weer invloed hebben op tip nummer 5!

4. Hoeveel wil je uitgeven?

Hoeveel geld je wilt besteden aan een vakantie, verschilt heel erg per persoon. Sommige vinden het heel belangrijk om zich in luxe te bevinden tijdens een vakantie en de ander heeft genoeg aan een tentje. Bepaal van te voren de prijs die je ongeveer per persoon kwijt wilt zijn, zodat je nog beter kan zoeken en je niet lekker maakt met een accommodatie die je niet kunt of wilt betalen.

5. Uitsluiten van bestemmingen

Sluit allereerst uit waar je niet naar toe wilt. Zo heeft iedereen zijn of haar voorkeur waar je heen wilt. Vergeet ook niet te noteren waar je wel graag heen zou willen. Dat lijstje kan je goed gebruiken voor het zoeken naar de juiste vakantiebestemming voor jou!

6. Bedenk wat voor accommodatie en verzorging je wilt

Zit jij liever in een hotel, of vind jij het veel prettiger om in een stacaravan op een camping te staan? Bedenk dit voor je gaat zoeken, zodat je dit ook kan meenemen tijdens het filteren, als je je vakantie aan het zoeken bent.

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Ben je op zoek naar een vakantie waar je geen zorgen meer hoeft te hebben over je eten en drinken? Dus wil jij All-inclusive zitten, of wil je liever alleen maar slapen en ontbijten bij de accommodatie? Zorg dat je hierop zoekt, want sommige accommodaties zijn alleen maar op basis van All-inclusive!

Het voordeel van All-inclusive vind ik, dat je na betaling van je vakantie in principe geen kosten meer hoeft te maken, tenzij je natuurlijk uitstapjes maakt of ’s avonds een keer buiten het hotel gaat eten.

7. Lees reviews

Zelf hecht ik best wel veel waarde aan de reviews die andere mensen geven. Uiteraard moet je er wel op letten rond welke datum ze deze review hebben gegeven, is het 3 jaar geleden, dan kan je er eigenlijk niet heel erg meer op vertrouwen. Ook zijn er altijd een paar zeiksnorren die nooit iets goed vinden, of het hotel nu een 10 scoort of niet, sommige moeten altijd wel wat te zeuren hebben.

Persoonlijk filter ik wel op het cijfer van de review wat een accommodatie krijgt. Zo vind ik 7,5 echt het minimum voor een hotel waar ik enkele dagen moet kunnen genieten van een vakantie (tuurlijk weet je het daarna nog niet zeker hoe je het zelf gaat vinden), maar het is in ieder geval een algemeen beeld van de accommodatie!

Heb jij nog tips voor het plannen van een vakantie? Hoe gaan jullie altijd om met het plannen van een vakantie? Ik ben heel benieuwd hoe jullie ervaring is! 

Liefs Jessica, Life by Jess

4 comments

  • Jessica (author)

   Thuis blijven is ook fijn! Gaan jullie wel dagjes weg ?

 • Anne

  Wij hebben ook wel eens een last minute geboekt, dat kan stiekem al best lang van tevoren. Je hebt iets minder keus in hotels dan wanneer je ruim op tijd boekt maar met alle aanslagen overal vonden wij dat vorig jaar toch een fijner idee. We hebben toen 8 of 9 weken voor we vertrokken pas geboekt en kwamen in een super relaxt hotel terecht, met een redelijk budget. Zelfs de cocktails waren all inclusive, dat was toch wel een mooie meevaller 😉
  Anne heeft recent gepubliceerd…Ontzettend romantisch aanzoek, in de IkeaMy Profile

  • Jessica (author)

   Last minute kan idd heel leuk zijn, als net het hotel er tussen zit wat je goed genoeg vind om je vakantie in door te brengen! Soms zitten er nog hele mooie tussen, het is altijd een gok vind ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge