60 day challenge – Laatste update

60 day challenge

De titel zegt het al, de laatste bijeenkomst van de 60 day challenge is geweest en we zijn “los gelaten” om het zelf te gaan doen! We hebben schema’s en tips gekregen de afgelopen weken en nu moeten we met ons zelf een challenge aangaan om dit door te voeren in onze lifestyle.

Hoe was mijn 60 day challenge?

In de eerste blog over de challenge lazen jullie dat ik helaas niet was afgevallen, maar dat ik met volle moed door ging. In de update konden jullie lezen wat de “grote” weegschaal aangaf. Ik ben sindsdien niet meer op de grote weegschaal geweest, omdat dit voor mij geen positieve uitslag zou hebben. Waarom niet, ga ik jullie nu vertellen.

Sinds begin februari heb ik lage rugklachten, toch ingeschreven voor deze cursus want ja ik kan er allicht iets van opsteken! En ik wilde er ook echt voor gaan, die rug zou dan wel over gaan als mijn spieren sterker worden…. Helaas mijn rugpijn verdween niet, maar werd erger en ik kreeg flinke pijnlijke uitstraling naar mijn (linker)been. Na diverse behandelingen bij de fysio wilde ik zelf, maar werd mij ook aangeraden om een verwijzing van de huisarts te gaan vragen naar het ziekenhuis. Om een lang verhaal kort te maken, ik ben op een rugpoli geweest, er zijn foto’s gemaakt en er is een MRI scan gemaakt en zeer waarschijnlijk zit ik met een Hernia. Volgende week hoor ik de uitslag van alle onderzoeken en dan hoor ik ook meteen een behandelplan.

Al met al begint mijn lijf ontzettend moe te worden van alle pijn die niet te bestrijden is met pillen. Zo ben ongeveer na het weegmoment op de grote weegschaal gestopt met sporten en is ook het letten op het eten er eigenlijk weer bij in geschoten. Ben niet aan het snoepen gegaan, maar ik at niet elke dag netjes mijn groente en fruit zeg maar. Ik weet dat ik niet meer ben aangekomen sinds ik ben gestopt met sporten, dit probeer ik ook echt wel tegen te gaan.

Challenge

Nieuwe challenge

Ik had ontzettend graag gezien dat ik jullie een leuker resultaat het kunnen laten zien, maar zullen we een deal maken dat ik jullie gewoon een resultaat geef zodra ik weer lekker kan sporten ?! Dat is gewoon mijn challenge voor de komende tijd, de hernia behandelen en daarna de challenge om mijn lijf in vorm te krijgen weer echt goed op te pakken!

Voor wie er van jullie bezig is met zijn eigen sport/afval challenge of een andere challenge, heel veel succes! Geloof in jezelf en je kan het…!

Liefs Jessica