6 weken na Gastric Sleeve

6 weken na gastric sleeve operatie

Aanstaande woensdag is het zes weken geleden dat ik geopereerd ben en mijn gastric sleeve heb gekregen. Net na de operatie heb ik jullie bij gepraat over hoe het ging en dat wil ik nu weer doen. Inmiddels is er alweer het een en ander veranderd dus tijd voor een update. Hoe gaat het met mij 6 weken na de gastric sleeve operatie?

6 weken na gastric sleeve

In de vorige update vertelde ik dat ik vloeibaar moest eten voor minimaal 14 dagen. Deze zijn inmiddels ruim voorbij en ik ben begonnen met vast voedsel eten. Ik vond het best wel spannend, want hoe zou dit gaan vallen? Hoeveel kan ik eten? En wat merk ik als ik te snel eet of te weinig kauw? Welke voeding valt goed en wat valt zwaar? Eigenlijk moest ik gewoon opnieuw leren eten.

Het belangrijkste is om eiwitrijk te eten. Dus veel kwark, ei en kip. Al was dat laatste wel een uitdaging. Kip viel namelijk ontzettend zwaar en daar krijg ik niet meer dan twee/drie stukjes van op.

Wat ik verder heel erg merk is hoe onbewust ik eigenlijk altijd heb gegeten. Ik heb weinig nagedacht over de grootte van de happen die ik nam. Ook merk ik dat ik nu eten soms nog te grof doorslik en dat ik dus niet goed genoeg heb gekauwd. Dat zijn twee punten waar ik op dit moment nog steeds aan moet wennen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar het wordt in elk geval steeds normaler om kleinere hapjes te nemen en goed te kauwen.

Beweging

Ik heb tot heden nog geen sportschool van binnen gezien, wel loop ik veel met Abby en heb ik een nieuwe fiets gekocht zodat ik Abby op de fiets kan brengen naar het kinderdagverblijf en dan door kan fietsen naar mijn werk. Daar heb ik echt zin in!

Ben ik van plan om naar de sportschool te gaan? Ja ik wil daar zeker wel weer heen gaan, maar ben even aan het zoeken naar een juiste planning met werk, sporten en Abby. Ik ben nu sinds 1 week weer volledig aan het werk en dat kost best veel energie. Niet erg, maar ik moet mijn energie wel goed verdelen.

Klachten? 

Tot op heden heb ik gelukkig weinig te geen klachten, behalve het feit dat ik ontzettend moe ben. Bijna elke avond lig ik tegen 21:00 uur in bed. Ook merk ik dat sommige activiteiten van overdag er qua vermoeidheid flink in hakken. Niet heel gek natuurlijk. Mijn lijf is nog herstellende, het is keihard aan het werk om af te vallen, het krijgt veel minder voeding binnen en ook moet mijn lijf leren hoe nu de vitamines op te nemen (inclusief de supplementen).

Ook emotioneel veranderd er een hoop na zo’n gastric sleeve operatie. Naast die emotionele veranderingen na zo’n operatie, heb je natuurlijk ook nog je standaard emotionele gesteldheid wat de ene keer gewoon beter ervoor staat dan de andere keer. Ik merk heel erg dat mijn hoofd me soms al voor de gek houdt. Hier zal ik een keer een apart artikel van maken gezien dit best wel diep gaat af en toe.

Nog meer klachten? Euhm ja al mijn kleding wordt te groot haha maar dat is wel een hele fijne klacht! Broeken moeten al gedragen worden met een riem en shirts beginnen te lubberen. Dat is echt heel erg fijn om te merken!

Ben ik tevreden?

We zijn bijna 6 weken verder en ik kan nu al zeggen dat ik super blij ben dat ik deze operatie heb ondergaan. De gemakken die ik er nu al van ervaar zijn zo fijn! Dan zijn jullie zo zes weken na een gastric sleeve operatie vast ook wel benieuwd hoe het ervoor staat met de kilo’s?

Afgelopen woensdag heb ik op de weegschaal gestaan voor het laatst, dus 5 weken na de operatie. De eerste mijlpaal is bereikt, ik ben namelijk 10,4 kilo in totaal al afgevallen! Super trots op! Ik probeer niet elke week op de weegschaal te staan, maar eens in de twee/drie weken. Dit helpt mij op mijn hoofd niet op hol te laten slaan.

Zou ik de operatie zo weer doen? Tot op heden kan ik daar met een dikke JA op antwoorden! Ik zit nu al zoveel beter in mijn vel, zo bijzonder!

Binnenkort komt er weer een nieuwe update, maar heb je voor die tijd vragen? Laat het mij weten en ik zal ze beantwoorden of meenemen in een volgende blog.

Liefs Jessica, Life by Jess

4 comments

 • Ilonka

  Hi Jessica, 17 december 2019 heb ik een gastric bypass operatie gehad. Inmiddels 17 kilo lichter. Ook bij mij gaat alles goed. Heb veel meer energie dan voor de operatie. Succes. Groetjes Ilonka

 • Helga

  Hoi Jessica, ik ben eind april geopereerd en inmiddels ca 28 kg afgevallen nu nog 2kg dan ben ik er. Maar ik was van de week bij de internist ook omdat ik nog steeds best moe ben maar hij vertelde dat dat normaal is bij gb ten eerste door de narcose en ten 2e doordat je veel afvalt en je lichaam heel hard moet werken. De moeheid kan nog wel even duren vertelde hij mij. Dus gewoon toegeven het hoort erbij.
  Ik ben ook heel blij dat ik ervoor gekozen heb een gb te doen.
  Jij heel veel succes, het gaat je lukken. Maar het blijft toch een strijd bij mij tegen de suikers brrrr.
  Heel leuk om jou artikelen te lezen.

  Groetjes Helga ( vriendin van jou mams)

  • Jessica (author)

   Hoi Helga, wat leuk dat je een reactie achter laat! Bedankt nog voor alle fijne tips die je hebt gegeven aan mama. Die gedroogde vruchten zijn heerlijk en ook de crackers zijn echt een aanrader. Binnenkort maar eens naar de Ikea! Wat een prestatie zeg van jou de 28 kilo. Echt heel fijn, ik voel mij nu met -10 op de teller al zoveel beter dan dat ik mij heb gevoeld. Voor mij op naar een spijkerbroek met een blouse erin, hoorde van mama dat je dat aanhad en er super goed uitzag. Vind ik ook altijd al een heel mooi outfit, maar dit stond nooit mooi. Eens in de zoveel tijd zal ik hier delen hoe het gaat, wie weet lees je dat, en anders hoor je het vast van mama. Mocht ik nog een keer vragen hebben, laat ik het je zeker weten! Groetjes Jessica

 • Veroniqe B

  Hoihoi, ik lees je blog ondat ik sinds 3 weken een gastric sleeve heb. Ik kan maximaal 300 kcal eten op een dag en rond de 30 gram eiwitten. Nu heb ik eiwitpoeder gekocht maar ik kokhals van meer dan 2 slokjes, dus zo krijg ik ook niet extra veel eiitten op een slimme manier binnen.
  Weet jij nog hoeveel kcal en eiwitten je binnen kreeg bij drie weken?

  Liefs, Veroniqe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge