6 tips om geld te besparen op boodschappen

6 tips om te besparen op boodschappen

Boodschappen doen, je vindt het leuk of je vindt het niet leuk. Ik ben z’n iemand die het de ene keer heel leuk kan vinden en ook heerlijk vindt om even door de winkel heen te struinen, maar de volgende keer blijf ik liever thuis. Boodschappen doen kost een hoop tijd vindt ik persoonlijk en ook een hoop geld. Althans als je je niet aan een budget houdt of geen afspraken hebt met jezelf. Wij hebben hier thuis wel een budget afgesproken en met onderstaande tips redden wij het eigenlijk altijd wel om binnen budget te blijven qua boodschappen doen. Ik ga daarom ook mijn 6 tips delen om geld te besparen op boodschappen. Als jij nog meer tips hebt, laat ze weten door middel van een reactie.

6 tips om geld te besparen op boodschappen

  • Maak een weekmenu. Ik ga vaak op zondagavond even zitten om te bedenken wat we de komende week gaan eten elke avond. Sommige avonden doen we heel normaal, aardappels, groente en vlees. Voor een andere avond ga ik echt op zoek naar een recept, daarvoor maak ik vaak gebruik van de site Boodschappen.nl Op deze site staan veel verschillende en lekkere gerechten en dit helpt bij om een weekmenu samen te stellen.

 

  • Doe online je boodschappen. Wij bestellen inmiddels denk al anderhalf jaar bij Picnic en ik ben hier zo blij mee. Het scheelt een hoop gesleep met zware tassen, maar het scheelt ook een hoop geld. Niet perse omdat ze goedkoper zijn, maar wel omdat je niet in verleiding wordt gebracht door langs bepaalde artikelen te wandelen, zoals je dat in een winkel wel zou doen.

 

  • Hiermee kom ik ook meteen op het volgende punt, doe 1x per week boodschappen. Als het niet online lukt, ga dan maar 1x per week naar een supermarkt. Je komt misschien die ene keer in verleiding om iets anders te kopen dan dat er op je boodschappenlijstje staat, maar niet meerdere keren per week. Dat helpt ook met het besparen op boodschappen.

 

  • Ga NIET met honger boodschappen doen! Hierdoor kom je sneller in de verleiding om iets lekkers/extra’s te kopen.

 

  • Je kan er ook voor kiezen om minder vlees te eten. Stel een doel met jezelf, bijvoorbeeld door 2 of 3 avonden geen vlees in het gerecht te verwerken. Dan is het alsnog erg lekker, maar vlees is vaak het duurste product op de kassabon. Als je zo een doel met jezelf hebt, helpt dit om te besparen op je boodschappen. Je kan die avond bijvoorbeeld heel goed een paprikasoep eten.

 

  • Betaal je boodschappen met contact geld (dat je eens per maand opneemt en in een speciale boodschappen portemonnee stopt, zodat je goed kan zien hoeveel geld je nog over hebt). Of betaal je boodschappen van een aparte boodschappen rekening. Dat is hoe Vincent en ik het doen op dit moment. Mijn oude rekening is de boodschappen rekening geworden en zo hebben we goed overzicht wat er nog op de rekening staat en wat er uitgegeven wordt aan boodschappen.

Nog meer tips? 

Met bovenstaande tips redden wij het om binnen ons boodschappen budget te blijven per maand. Hebben jullie nog meer tips om geld te besparen op boodschappen? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ideeën hierover. Laat ze hieronder in de reacties weten.

Liefs Jessica, Life by Jess