5x leuke voorleesboeken dreumes

5x leuke voorleesboeken dreumes

Voorlezen, het is iets wat ik altijd heel leuk heb gevonden om te doen bij mijn oppaskindjes van vroeger. Abby ben ik inmiddels ook al een tijdje aan het voorlezen, het hoort bij haar avondritueel. Ik merk nu ze wat ouder wordt, steeds meer de rust kan vinden om er even voor te gaan zitten. Plaatjes kijken, luisteren naar het verhaaltje en dingen kunnen aanwijzen die in het boekje staan. De interactie met haar wordt steeds leuker. Ik merk dat ze steeds wijzer wordt en ook echt wel goed aan weet te geven welk boekje ze wilt lezen die avond. Nu zij het steeds leuker gaat vinden, ga ik het ook steeds leuker vinden en ben ik op zoek gegaan naar leuke voorleesboeken voor een dreumes! Mocht jij nog tips hebben voor mij laat het maar weten in de reacties.

5x leuke voorleesboeken dreumes

Laten we maar beginnen met een voorleesboek voor deze tijd. Een echt sinterklaasboek van Nijntje. Nijntje vindt ik zelf fijn om voor te lezen. Het zijn korte en duidelijke verhaaltjes waar je zelf ook nog het een en ander bij kan verzinnen om het wat langer te maken.

Om Abby haar grote favoriet er maar even bij te halen in dit artikel over voorleesboeken voor een dreumes. BING. Ze mag hier wel eens tv kijken en zodra ze dat doorheeft dan is het enige wat gezegd wordt “bieng bieng”. Ja kind Bing komt eraan. Wij spelen Bing af via Youtube op de televisie, maar zodra er daar dus reclame is roept ze weer “bieng bieng”. Zodra ze Bing ziet wordt ze helemaal wild, super schattig!

Een vriendin van mij heeft veel boekjes van Bobbi staan. Abby pakt eigenlijk altijd deze boekjes erbij als wij daar op visite zijn. Ze gaat er rustig in zitten bladeren en wijst alles aan wat ze ziet. Het leuke van de Bobbi serie is dat er overal wel een boek van is. Bobbi gaat slapen, Bobbi gaat naar de tandarts. Ik snap wel waarom Abby het zo leuk vind om te lezen; de schrijfster is van Texel. Het eiland waar hele fijne herinneringen liggen.

Nummer 4 van de leuke voorleesboeken voor een dreumes is er een uit mijn jeugd. Dribbel het lieve hondje. Het originele boek waar is Dribbel is de meest verkochte van de serie, maar ondertussen zijn er ook al heel veel andere boekjes van het lieve hondje uitgekomen als voorleesboek voor een dreumes.

Dan de allerlaatste. Het boek wat ook uit mijn jeugd komt en waar Abby nu uit voorgelezen wordt door mijn ouders. Het boek dat dus al ruim 27 jaar oud is denk ik zo en door ons ook flink gelezen is. Waar hebben we het dan over? Rupsje Nooitgenoeg natuurlijk! Het boek die niet kan missen in de collectie van voorleesboeken. Althans als je het aan mij vraagt.

Hebben jullie nog tips? 

Ik ben heel benieuwd of jullie deze voorleesboeken kennen en of jullie nog tips hebben voor voorleesboeken specifiek voor een dreumes?! Laat het hieronder weten in de comments. Lezen jullie kindjes ook nog boeken die van jou zijn geweest vroeger, net zoals Abby met Rupsje Nooitgenoeg? Mocht je nog tips zoeken om als uitstapje met je dreumes te doen, klik dan even door naar het artikel 5x gratis uitjes met een dreumes!

Liefs Jessica, Life by Jess