5x Inspiratie recepten Sinterklaas

Sinterklaas

Nog even en dan is het weer sinterklaasavond. De tijd dat alle kindjes zenuwachtig zijn of Sinterklaas nog langs gaat komen bij hen en of ze dus lief zijn geweest. Wij vierde dit vroeger altijd met mijn ouders en opa’s en oma’s. We hadden altijd de Sinterklaas mijters gemaakt, waarvan ik het recept vorige week heb gedeeld. Wat nou als je nog meer recepten wilt maken die het thema Sinterklaas hebben?! Dan deel ik hier 5 recepten met het thema Sinterklaas. Hopelijk staat er wat leuks en lekker voor jou tussen om te maken een deze dagen. Alvast heel veel plezier met het uitkiezen!

5x Inspiratie recepten Sinterklaas

Allereerst een heerlijk zoet recept! Carlein heeft een hele lekkere Sinterklaastaart gemaakt. Voor deze taart is er gebruik gemaakt van de MonChou taart van Dr. Oetker. Hij ziet er heel erg lekker uit en ik vind het heel leuk bedacht om op deze manier de simpele MonChou taart aan te passen.

Inspiratie recepten Sinterklaas

Dan een recept wat helemaal niks te maken heeft met zoetigheid en daarom juist des te leuker is om ook te delen in dit artikel. Namelijk een kruidenboter letter S. Dit recept is bedacht voor My happy kitchen. Zoals zij al schrijft in het artikel is kruidenboter maken helemaal niet moeilijk en daarom ook zo leuk en lekker om zelf te maken. Door de letter in een bepaalde vorm te spuiten krijg je een heel leuk effect!

Recepten voor sinterklaas

Om het leuk af te wisselen heb ik hier weer een zoet recept. Iets wat, als je het mij vraagt, echt hoort bij Sinterklaas. De gevulde speculaas. Als ik hier naar kijk krijg ik er trek in. Ik hou niet heel erg van spijs, maar zo een klein laagje als dit vind ik wel lekker! Dit recept is bedacht voor Eef kookt zo,  naast dit recept heeft ze nog veel meer lekkere recepten op haar blog staan! Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Recepten voor Sinterklaas

Het recept van Foodaholic vind ik er ook zo lekker uitzien. Dit ga ik zeker een keer zelf proberen om te maken. De hartige banketletter. In dit recept is gebruik gemaakt van rundergehakt, maar ongetwijfeld dat je hier ook je eigen twist aan kan geven met kipgehakt of ander vlees! Misschien is die voor de creatievelingen onder ons zelfs wel vegetarisch te maken?

Recepten voor Sinterklaas

Dan als een na laatste nog een recept waarbij gebruik is gemaakt van een bestaande bakmix uit de winkel. Namelijk de boerencakemix van Koopmans. Claudia heeft deze mix helemaal opgeleukt met extra kruiden waardoor je deze mooie Truffelkruidnoten cake krijgt! Persoonlijk vind ik hem heel leuk geworden en klinkt die door de truffel heel erg luxe!

Recepten voor Sinterklaas

Ik ben heel benieuwd of jullie wat inspiratie hebben opgedaan uit bovenstaande recepten! Als jullie wat maken van deze recepten vinden ze meiden welke ze bedacht hebben het leuk om getagd/genoemd te worden op social media!

Hele fijne Sinterklaasavond gewenst voor jullie alvast!

Liefs Jessica, Life by Jess