5x (slechte) tussendoortjes van vroeger

Tussendoortjes

Soms zie je ergens ineens een foto staan van iets waar je mooie herinneringen aan hebt. Zo kwam ik laatst ook een foto tegen van een van deze tussendoortjes die in dit artikel staat. Toen ik dat zag, dacht ik hé maar daar zijn meer dingen van geweest waar ik een herinnering aan heb, die vroeger in waren en nu niet meer zo erg! Ik heb 5 (slechte) tussendoortjes gevonden van vroeger. Ken jij ze nog?

5x Tussendoortjes van vroeger

Weet je deze nog? Koekjes, met chocolade en m&m’s erop! Ik heb geen idee of deze nog steeds in de winkel te krijgen zijn. Ik vond ze erg lekker, maar wat wil je ook anders met chocolade en m&m’s!

tussendoorjes van vroeger

Of wat denk je van Smoeltjes? Deze zijn nog steeds te koop, maar of het nog zo een hype was als dat het toen in mijn tijd was, dat durf ik niet te zeggen. Smoeltjes, kleine ronde speculaaskoekjes waar een gezichtje op stond, lachend, boos… Smoeltjes hadden wij standaard in de lade liggen thuis om als tussendoortje mee te kunnen nemen, of om te eten na school.

Tussendoortjes van vroeger

De een van het lekker en de andere vind het echt ontzettend smerig. De welbekende koetjesreep! De Koetjesreep heeft een opvallende delfts blauwe verpakking waardoor je dit tussendoortje snel ziet liggen in de winkels. Vind jij deze lekker of ben jij degene die hem echt heel smerig vind?

tussendoortjes van vroeger

De lik koekjes… Bij ons in het gezin heel bekend. Eerst de boodschap lezen die achterop het koekje staat om vervolgens het gekleurde laagje er proberen af te likken, zodat je een kaal biscuitje overhoud… Leed vermaak noemen ze dat denk 😉

tussendoortjes van vroeger

Last but not least! Brinky’s! Als je dit koekje niet kent, zou ik zeggen neem de eerst volgende keer als je in de winkel bent dit mee, want dit is echt zo lekker! De meeste tussendoortjes van hierboven heb ik niet meer gegeten na de middelbare school, maar een Brinky die is nog wel na die tijd in huis geweest.

tussendoortjes van vroeger

Dit zijn de vijf tussendoortjes waar ik wel wat herinneringen aan heb. Ken jij ze allemaal en welke vond je hiervan het lekkerste? Of heb jij een ander tussendoortje waar jij goede herinneringen aan hebt? Ik ben heel erg benieuwd! 

Liefs Jessica, Life by Jess

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

53 comments

 • Anne

  Ja, die koekjes met chocolade en m&m’s, daar was ik vroeger gek op! Koetjesrepen heb ik nog maar heel af en toe in huis en smoeltjes hadden wij vroeger ook altijd. Wat leuk om zo eens terug te zien!
  Anne heeft recent gepubliceerd…Week in foto’s #14 – Hoedjes en voetbalMy Profile

  • Jessica (author)

   Hahaha goed he! Ik zag dit ook voorbij komen en dacht aaahh wat leuk!

 • Johanne

  Jeetje, wat een nostalgie. Ik vond die M&M koekjes ook altijd superlekker. Volgens mij zijn ze inderdaad niet meer verkrijgbaar. En die koetjes reepjes…daar heb ik lang niet meer aan gedacht, grappig zeg!

  • Jessica (author)

   Dat gevoel van nostalgie had ik ook toen ik dit tegen kwam! Zo leuk om terug te zien.

  • Jessica (author)

   Hahaha dat zei ik haha koetjes repen vind je of lekker of niet haha … ooowh dat had je niet moeten zeggen hier zit ook een jumbo haha

  • Jessica (author)

   Je kent ze ook! Zo leuk om te horen ook van andere dat ze dit nog kennen…

 • Ester

  Mmmm die m&m koek was zooo lekker.
  Ik at hem vroeger ook vaak, maar inderdaad lijkt volledig verdwenen (zonde!)

  Koetjesreep vind ik niet zo lekker, woops.
  Smerig zou’k niet durven zeggen.. laten we het houden op ‘geen fan’, haha.

  De andere merken die aanhaalt ken ik niet. Misschien typisch Hollandse dingen?
  Naar die Brinky ben ik nu wel benieuwd!

  • Jessica (author)

   Zijn wel echte hollandse dingen ja… Als je in NL een keer bent echt de Brinky halen haha

 • Sabine

  Haha, geweldig. Flashbacks- En die M&M-koekjes die was ik bijna vergeten. Ik ga ze binnenkort zoeken bij de Jumbo. Ik lag helemaal dubbel om die lik-koekjes ‘is dat echt een ding’? Hahaha, niet herkenbaar voor mij iig, maar zo kinds.

  • Jessica (author)

   Ja die lik koekies waren echt een ding vroeger haha.. volgens mij krijgt de Jumbo ineens weer een run op de M&M koeken haha

 • Marlies

  Zo grappig, ik heb ze allemaal gehad vroeger. Vooral de eerste kreeg ik regelmatig mee naar school. Dat kan je je nu niet meer voorstellen. Ik at ook vaak Samson & Gert koekjes, ken je die? Die waren ook erg lekker!

  • Jessica (author)

   Jaaa die ken ik ook nog wel! Niet zo vaak gehad als deze maar ook echt van vroeger..

 • Joandi Loes Tholen

  Wat een nostalgie! Zo veel lekkere dingen. Ook ik heb ze al in eeuwen niet meer gegeten. Oh en ik ben ook iemand die die koetjesrepen dus echt NIET lekker vind! En stiekem heb ik nooit geweten dat er een boodschap achterop de likkoekjes staat. Oepsie

  • Jessica (author)

   Haha zo kom je nog eens ergens achter toch na een paar jaar…

  • Jessica (author)

   Ik moest ze even opzoeken maar jaaa die ken ik ook nog wel!

 • Kim - Favourkids

  ohhhh jammie krijg er helemaal trek in haha vooral de lik koekjes heerlijk 😉

  • Jessica (author)

   Haha herinneringen he… ik zat ook al te watertanden hah

 • Martiena de Graaf

  Wat geweldig om even terug te gaan naar m’n kindertijd en te kijken wat voor koekjes ik allemaal mee naar school mocht nemen. Bij elke foto zat ik fanatiek te knikken, aangezien ik ze allemaal ken! Heerlijk!

  • Jessica (author)

   Goed he deze herinneringen! Dit zijn van die dingen die ook een kind heel goed bij blijft!

 • Daniëlle

  Heel slecht, maar wel super lekker vooral brinky en smoeltjes.

 • Jenn

  Oh, nostalgie! Ik ken ze allemaal, die koekjes met M&M’s kreeg ik laatst nog bij iemand bij de koffie, alleen dan van een ander merk. Die zijn dus nog wel te koop, alleen geen idee waar.
  Jenn heeft recent gepubliceerd…Wát zoek je? Part 7My Profile

  • Jessica (author)

   Hahaha wat toevallig ik ga stiekem eens kijken in de winkels van de week

  • Jessica (author)

   Ja lekker zijn ze zeker. Leuk dat je sommige nu nog hebt voor je dochter (of jezelf)

 • Jamey

  Oh man wat herkenbaar allemaal! Vooral Brinky! Die gingen altijd mee naar school.

 • maddy

  Ik krijg er zo weer trek in! Ik ken ze allemaal, en de smoeltjes haal ik nu ook wel eens voor de kids!

  • Jessica (author)

   Jaa watertanden he! Leuk dat je kids nog wel eens smoeltjes krijgen, toch wel heel leuk!

 • Fleur

  Lekker, likkoekjes! Gelukkig kun je die nog wel vinden bij de HEMA en af en toe neem ik nog wel een zakje mee!

  • Jessica (author)

   Goede tip binnenkort maar eens naar de Hema!

 • Marguerita

  Volgens mij zijn ze allemaal nog verkrijgbaar hoor! Koop likkoekjes en koetjesrepen ook regelmatig voor mijn kids.

  • Jessica (author)

   Ja likkoekjes en koetjesrepen weet ik dat ze nog te koop zijn, en brinky’s! Ga binnenkort eens kijken voor die M&M koekjes…

 • Dewi

  Die likkoekjes zijn echt uit mijn tijd haha! En dan wou ik altijd de roze en dan maar blijven likken hihi

  • Jessica (author)

   Haha jaaa blijven likken totdat er geen kleurtje mee op het koekje zit

  • Jessica (author)

   Hahaha maar ze eten zo lekker weg die heb ik nog niet gehoord

 • Sandra

  Oooh ja, ik ken ze allemaal hoor! Uiteraard, haha. Ik vond ze allemaal, behalve de Koetjes repen, super lekker vroeger. Met Koetjes repen had ik een beetje een haat-liefde verhouding. Wist nooit zo goed of ik ze nou wel of niet lekker vond… :’)
  Sandra heeft recent gepubliceerd…10 Activiteiten om je gedachten te verzettenMy Profile

  • Jessica (author)

   Hahaha… ja maar ze aten zo makkelijk weg he. Denk daarom die haat liefde verhouding

 • Dinja

  Vooral die koekjes met m&m’s! Volgens mij kregen ze later ook met andere smaken, ik dacht met caramel erin? Of zijn dat weer andere koekjes? :’)
  Dinja heeft recent gepubliceerd…High Tea tips!My Profile

 • Miryam

  Haha heerlijk, ik ken ze allemaal hoor en eigenlijk zijn ze allemaal nog steeds lekker!! Sowieso m&m’s eet ik nog steeds ☺️

  • Jessica (author)

   Ja m&ms heerlijk! Die zijn hier geregeld ij huis

 • Diana

  Brinky’s kan je serieus nog eten. Die zijn echt te lekker. Ik at serieus zo hele zak in een keer weg – nu kan ik mezelf goed beheersen ;).

  De rest ook zeer heelbaar en alle veel weg gesnoept haha.
  Diana heeft recent gepubliceerd…Blunderen op reis | De verkeerde datumMy Profile

  • Jessica (author)

   Hahaha, echt ik ook meteen die hele zak was leeg! Oeps!

  • Jessica (author)

   Haha, wat vond je van koetjesrepen ?? Ongelofelijk smerig? hahaha

 • Sandra

  Die koetjesrepen. Brrrrr. Hahaha… En ik zat laatst aan die likkoekjes te denken. Ik at ze overigens gewoon op. Ik ben gekke Henkie niet. LOL
  Wij kregen thuis niet echt tussendoortjes, ik mis ze ook niet daardoor. Maar ik vraag me soms wel af waar snoep van vroeger is. Of waarom ze niet meer zo lekker zijn. Die zure matten van tegenwoordig hebben niks met zuur te maken. Je hele gezicht moet er van samentrekken. 🙂
  Sandra heeft recent gepubliceerd…Pittige knoflooksaus à la SandraMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge