5 tips alleen met je kind op vakantie

alleen met je kind op vakantie

Het zal ongetwijfeld een keer gaan gebeuren nu ik single mama ben. Alleen met je kind op vakantie gaan. Ik heb er wel eens over nagedacht hoe dat zou zijn, hoe regel je dat als ouders onderling qua afspraken en op wat voor vakantie zou je dan gaan? Nu ligt het er denk ik ook nog helemaal aan of je met één kindje bent of met meerdere kinderen en welke leeftijd de kinderen hebben. Ik heb mijn hersenspinsels op papier gezet en wat tips opgeschreven voor jullie voor als je alleen met je kind op vakantie gaat. Waar kan je rekening mee houden en wat zijn volgens andere ouders de dingen waar je rekening mee moet houden.

Alleen met je kind op vakantie

Ga niet te ver weg, een vakantie in Nederland is voor een eerste keer prima. Er valt genoeg te regelen als alleenstaande ouder als je op vakantie gaat met een kind. Ga eens op zoek naar een bungalowpark Nederland. Er zijn zoveel leuke parken, of kijk eens naar een camping. Dan kan je nog kiezen tussen een sleurhut (misschien heeft een kennis wel een caravan die je mag lenen) of je kan een huisje huren. Wij zijn enkele keren gaan kamperen op de Leistert in Limburg! Een super leuke camping met bungalows, stacaravans, maar ook met kampeerplekken. Voor ieder wat wils! Onderstaande accommodatie is er een die je op de Leistert kan huren. Waarom naar de Leistert? Dat zal ik in de volgende tips gaan toelichten.

alleen met je kind op vakantie

Als je het leuk vindt kan je natuurlijk ook met een andere alleenstaande ouder op vakantie gaan. Zo kan je elkaar helpen, maar op vakantie gaan met iemand is altijd gezelliger dan alleen op vakantie gaan. Althans dat lijkt mij. Dan moet het wel zo goed klikken met diegene dat je daarmee op vakantie kan gaan natuurlijk. Je kan er ook voor kiezen om iets verder uit elkaar te boeken qua plaatsen of juist heel dichtbij elkaar.

De Leistert is geschikt om heen te gaan, juist omdat er zoveel diverse mogelijkheden zijn in accommodaties om in te overnachten. Als de ene ouder een kampeerplek huurt, en de andere geen caravan heeft, kan deze een huisje boeken op de camping, of een huis huren op het Bungalowpark van de Leistert. Dit ligt naast elkaar, dus je bent ook zo bij elkaar als je wilt afspreken. Je mag beide gebruik maken van dezelfde faciliteiten, dus je kan elkaar ook overal treffen.

Een animatieteam is ook erg belangrijk voor als je alleen op vakantie met je kind gaat. Dat geeft de kinderen leuke activiteiten, zo kan je soms zelf even je handen vrij hebben. Als de kinderen meedoen met de activiteiten van het animatieteam betekent het ook vaak dat ze vriendjes maken. Dit is natuurlijk leuk voor het vermaak buiten de activiteiten van het animatieteam om. Naast een animatieteam is het natuurlijk ook heel belangrijk dat er leuke speeltuinen zijn op het park waar jullie heen gaan. De Leistert heeft heel veel mogelijkheden voor kinderen, een indoor speeltuin, bowlingbaan, midgetgolf en nog heel veel meer leuke activiteiten op het park. Zo vind je onwijs veel speeltuintjes op zowel de camping als op het bungalowpark. In de tijd dat ik daar was, zag je altijd overal wel kinderen die heerlijk aan het spelen waren.

alleen met je kind op vakantie

Reizen als alleenstaande ouder

Zorg voor een cadeautje onderweg. Niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar hoe leuk is het als je alleen op vakantie met je kind gaat en je een langere autorit te rijden hebt dat je hem/haar wel kan verrassen met een cadeautje. Dit is voor de reis een mooie afleiding en dat geeft jou als ouder hopelijk weer wat rust om veilig door te kunnen rijden. Stel dat je naar de Leistert, een vakantiepark Limburg moet rijden, dat is voor ons wel dik twee uur rijden, dan kan je op de helft het cadeautje geven. Altijd een leuke verrassing!

Nog een tip. De douane is zeer streng met het controleren van alleenstaande ouders die reizen met kind(eren). Wil jij met je kind(eren) naar het buitenland gaan met het vliegtuig, regel dan de toestemming van de andere ouder. De formulieren die ingevuld moeten worden vind je hier.

Dit zijn mijn tips voor een vakantie als alleenstaande ouder naar camping de Leistert! Ik heb het daar destijds onwijs naar mijn zin gehad en ik hoop dat ik er met Abby ook een keer heen kan gaan.  Als jij nog tips hebt laat het mij vooral weten dan kan ik dat aan dit artikel toevoegen of er nog een apart artikel van maken!

Liefs Jessica, Life by Jess

2 comments

  • Mirjam Hart

    Toen ik nog alleenstaande moeder was, ging ik samen met mijn moeder op vakantie. Erg fijn om een extra paar ogen te hebben en ’s avonds als mijn zoon op bed lag ook nog wat aanspraak te hebben. Ik durfde niet alleen met hem op vakantie en het leek mij niet zo gezellig. Een vriendin had haar twee kinderen een keer meegenomen naar Parijs voor een midweek. Ze hebben het fantastisch gehad! Het is dus voor iedereen anders denk ik.
    Mirjam Hart heeft recent gepubliceerd…Een dankbaarheidsdagboek bijhouden. Waarom eigenlijk?My Profile

  • Heidi

    Wat leuk om te weten.
    Wie weet komt het ooit van pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge