5 jaar samen met Vincent

5 jaar samen

Hoelang zijn jullie al samen met je liefde? Zijn jullie net samen of zijn jullie al jaren lang verliefd, verloofd en zijn jullie misschien al wel papa en mama? Vandaag is het voor Vincent en mij een jubileum, want wij zijn 5 jaar samen!

18 januari is onze datum. En vandaag zijn we dan echt alweer 5 jaar samen. Jeetje wat is de tijd ontzettend snel gegaan. Vorig jaar schreef ik al een artikel over hoe wij elkaar hebben leren kennen. Nu wil ik jullie wat vertellen over waarom wij goed bij elkaar passen.

trouw foto's, 5 jaar samen

Lijken Vincent en ik op elkaar? Nee totaal niet, maar ik weet dat dit ons juist sterker samen maakt. Even een simpel voorbeeld, zo kan ik bijvoorbeeld heel goed stilzitten/thuiszitten of in de zon liggen, en kan Vincent geen minuut op zijn kont zitten/is liever bezig dan dat hij thuis is/en doet hij liever mee met spellen van het animatieteam op vakantie dan dat hij naast mij in de zon ligt.

Ook heeft Vincent mij in de afgelopen jaren een stuk losser gekregen en heb ik bij hem een paar keer op de rem getrapt. Dit klinkt wel heel zwaar, ik ben geen Cruella De Vil hahaha!

Ik keek heel zwart/wit

Ik ga jullie proberen uit te leggen in welke zin Vincent mij heel goed aanvult en wat ik door hem ben gaan inzien en anders ben gaan doen. Dit alles is niet heel bewust gegaan, maar als iemand zo anders is dan jou, wordt je er in meegenomen en leer je hiervan.

Ik was een vrouw die heel zwart/wit keek naar bepaalde dingen. Zo zouden dingen gaan op een manier hoe ik dit graag wilde, een beetje water bij de wijn doen kon ik heel slecht en ook lag mijn verwachtingspatroon heel hoog naar andere toe. Alles hoorde volgens de boekjes te gaan, maar dat was niet hoe Vincent erover dacht.

5 jaar samen met Vincent

Vincent heeft mij laten inzien dat ik meer lol moest hebben, meer moest genieten van dingen die normaal buiten mijn woordenboek vielen, maar ook dat mensen een andere mening over bepaalde dingen kunnen hebben dan mij en dat ik dit moet accepteren en het los moet laten.

Door bepaalde dingen meer los te laten kan ik ook meer genieten van het leven en van het samenzijn met andere. Het werkwoord loslaten past nog steeds niet helemaal bij mij, en als iets me echt niet zint dan gaat teveel energie daar naar toe, wat eigenlijk heel zonde is. Maar zo zijn er wel heel veel dingen nu die ik wel los kan laten en dat voelt heel goed.

Makkelijker in de omgang met andere

Door Vincent ben ik makkelijker geworden in de omgang met andere, ik kan beter contact maken met vreemde mensen. Hoe dit komt? Vin kletst met iedereen die hij maar tegen komt, in een winkel, in de bioscoop, overal weet hij wel een praatje te maken met iemand die hij niet kent. Als hij thuis komt van een festival heeft hij altijd leuke verhalen die hij van andere weer heeft gehoord, omdat hij daarmee heeft staan praten.

5 jaar samen met Vincent

Zo heb ik gemerkt dat het helemaal niet eng of vreemd is om te praten met vreemde. Het kan zelfs zo zijn dat je dag er daardoor zoveel leuker uitziet of dat je juist tot andere inzichten komt. Zo is Vincent op onze laatste dag in Tenerife ook in gesprek geraakt met 2 andere Nederlanders en zijn dat nu vrienden van ons geworden.

Ons 2016

Het afgelopen jaar hebben we veel mooie dingen mee mogen maken, maar ook een paar minder leuke dingen, zo ben ik geopereerd aan mijn hernia, waardoor Vincent veel huishoudelijke taken op zich heeft moeten nemen, waar hij voor mij heeft moeten zorgen.

Ook hebben we samen voor het eerst te maken gehad met een overlijden binnen de familie. Een tijd waar we er voor elkaar moeten zijn.

Ondanks alles was ons 2016 een mooi jaar, waar we dichter tot elkaar zijn gekomen en nog meer weten wat we aan elkaar hebben.

Laat elkaar zijn wie je bent, maar vul elkaar aan. Leer van elkaar.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Monique

  En als jullie zo doorgaan…..zijn jullie net als Jacko en ik straks “gewoon” 35 jaar bij elkaar. Heel mooi beschreven……nog maar vele jaren erbij lieve mensen. Liefs Monique

  • Jessica (author)

   Dank je wel Monique! We hebben nog even te gaan om de 35 jaar te halen, maar dat moet ongetwijfeld goed komen 🙂

 • Cindel Bantjes

  Heel herkenbaar dit stuk! Ook mijn vriend heeft mij super erg geholpen bij het sterker worden.
  Wij zijn in augustus 2017 alweer 6jaar bij elkaar. Samen hebben we een prachtige dochter van bijna 9 maanden oud. Heel leuk om te lezen dat er meer vrouwen zijn die een geweldige partner hebben!
  groetjes,
  Cindel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge