30 Before 30

30 before 30

Het idee om deze blog op te stellen is van instagram gekomen. Een tijdje geleden stelde ik daar de vraag om mensen nog suggesties hadden voor blog artikelen en daar kwam een reactie op. Jess maak een 30 before 30 lijst! Nog 10 maanden en dan wordt ik 30, ik vond het wel een leuk idee om zo een lijst te maken. Dingen die ik graag zou doen. Of ze allemaal gaan uitkomen geen idee. Zeker ook gezien de tijd waarin we ons bevinden op dit moment (corona), maar al kan ik de helft waarmaken, dat zou toch wel heel leuk zijn.

30 before 30

Ik heb even zitten denken hoe ik dit leuk in een artikel kan zetten, want 30 dingen onder elkaar is eigenlijk niet leuk. Sommige punten zal ik daarom toelichten en andere punten som ik gewoon achter elkaar op. Alle 30 dingen zal ik dik gedrukt maken, zodat het wel makkelijk te herkennen is voor mij en jullie als lezer. Wie weet haal je er nog wat inspiratie uit om te gaan doen.

Ik probeer alle punten een beetje bij elkaar te zetten, dus cursussen bij cursussen en uitjes bij de uitjes, maar vergeef me als het toch wat door elkaar heen staat.

Op mijzelf wonen. Door de scheiding ben ik op zoek naar een eigen huis. Dit zal ook voor het eerst worden dat ik echt op mijzelf ga wonen. Aangezien ik heel graag iedereen mijn huis wil laten zien en ik het gezellig vindt, wil ik graag een housewarming geven.

Al tijden roep ik dat er maar één taal is die ik graag zou willen leren en dat is de Italiaanse taal. Mijn talen knobbel is ver te zoeken, maar ik vind Italiaans zo een mooie taal. Daarnaast wil ik heel graag een cursus NLP volgen.

Ook wil ik nog heel graag groeien met mijn blog. Wat mij echt fantastisch lijkt is als ik de 10.000 bezoekers per maand kan aantikken. Dit is nog een ver van mijn bed show, want de maand augustus 2020 had tot heden het hoogste aantal bezoekers (3000). Dromen mag altijd toch! En ik wil graag de 600 artikelen aantikken. (Zit op dit moment op 530 artikelen op Life by Jess).

Natuur before 30

Ik zou heel graag nog een keer de hei in bloei willen zien. Op het moment dat ik dit artikel schreef was het daar precies de tijd voor (eind augustus) en is mijn plan om daar nog wel heen te gaan.

Landal Miggelenberg, weekend weg

Verder zou ik heel graag een keer naar de Biesbosch gaan. Ik hoor veel verhalen over hoe mooi het daar is en zou dat graag zelf eens willen zien. Dat geldt hetzelfde voor het bezoeken van een Waddeneiland. Wel een ander eiland dan Texel. Alhoewel ik op Texel naar de Slufter zou willen gaan.

Uitstapjes before 30

Nu in de tijd van de corona crisis zie je heel veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo zie ik voorbij komen dat er een Drive in bioscoop is hier in de buurt. Daar wil ik nog wel eens heen! Lijkt me heel leuk.

Samen met mijn moeder roep ik denk ook al een jaar of 3 dat we nog een keer willen gaan eten bij de Bokkendoorns. Nog steeds is het er niet van gekomen, maar wie weet voor mijn 30ste verjaardag?

Nog zoiets wat elke keer weer in mijn hoofd speelt, zeker als ik er foto’s van zie. Ik zou graag nog eens kasteel de Haar bezoeken. Niet eens perse de binnenkant, maar dan vooral de tuin er omheen.

Deze cultuurbarbaar wilt ook nog een keer naar het WONDR Experience museum toe in Amsterdam.

30 before 30

Sporten before 30

Ik denk dat het iets is van al meer dan 10 jaar terug, maar toen hadden mijn vader en ik de afspraak gemaakt om ooit eens de Ringvaart rond te fietsen. Het is nog steeds niet gebeurd, maar ik zou het nog wel graag een keer willen doen, wel is waar op mijn elektrische mamafiets, maar dat mag de pret niet drukken toch. Weet alleen niet of ik mijn vader zover krijgen om dan nog mee te fietsen aangezien hij geen elektrische fiets heeft.

Op mijn lijstje staat ook een keer aan een bootcamp meedoen. Iets in mij houdt mij al tegen vanaf het begin dat ik geopereerd ben aan mijn maagverkleining, maar het moet echt van mijzelf! Go Jess je kan het. Als we dan toch aan het sporten zijn wil ik ook graag een keer naar een indoor piste gaan om eens een les skiën te nemen.

Begin 2016 heb ik het al eens gedaan op Texel, maar ik ben laatste een andere locatie tegen gekomen, waar ik eens heen zou willen. Wat wil je daar dan doen Jess? Nou op een Belgisch trekpaard rijden. Begin 2016 was dat zo vet, en ik heb begin juli weer eens geproefd van het paardrijden, dus dat wil ik zeker nog eens gaan doen.

Voor mijzelf before 30

Op mijn 25ste heb ik een brief aan mijzelf geschreven voor als ik 30 jaar ben, dit wil ik nu weer gaan doen. Dus een brief schrijven aan de 35 jarige Jess. Ik vind het bijzonder om te lezen hoe je leven zo kan veranderen in een paar jaar tijd, maar ik vind het ook heel mooi om te zien hoe ik naar mijzelf heb geschreven vijf jaar geleden.

Ook zou ik zeker nu ik mijn nieuwe lijf heb, mijzelf een cadeau willen geven door eens een boudoir fotoshoot te doen. Ik zie soms zulke mooie foto’s voorbij komen van het vrouwelijke lichaam. Als dit op locatie is, wie weet blijf ik dan ook wel eens alleen in een hotel slapen. Iets wat ik ook nog nooit gedaan heb, maar het lijkt me wel fijn en gek tegelijk.

Mijzelf een cadeau geven boven de €200,-. Dan kan ik nu ook heel makkelijk zeggen dat ik die in september voltooi door iets te kopen wat ik graag wil en waar dan een nieuwe versie van uitkomt, maar omdat ik het best lastig vond ik deze lijst samen te stellen zet ik dit er los op. Namelijk in het bezit zijn van een iWatch. 

In de komende jaren wil ik wel net zo een lijst gaan maken als dit, maar dan een 40 before 40 lijst. Hebben jullie nog suggesties voor op die lijst?

Vakantie before 30

Een categorie waarvan ik echt geen idee heb of deze uit kan komen voor mijn dertigste. Dit natuurlijk door de corona crisis. Ik zou heel graag op stedentrip willen naar Valencia. Ook zie ik vaak prachtige foto’s van Zwitserland en Oostenrijk voorbij komen. Naar die twee landen zou ik ook graag willen.

30 before 30 New York

Natuurlijk mag ik de jaarlijkse vakantie met mijn moeder niet vergeten. Maar of dat hem nog gaat worden in 2020 of 2021? Laten we het hopen! En om dan helemaal maar hard van stapel te lopen, zou ik ook heel graag nog een keer New York bezoeken. 

Diversen before 30

Nog enkele andere dingen die ik graag voor mijn dertigste zou willen doen. Bij ons in het bos zie ik vaak hele groepen zitten die daar samen zijn om te BBQ-en. Dit zou ik ook heel graag eens willen doen; BBQ-en met vrienden in het bos. 

Ook wil ik nog heel graag leren haken. De beste vriendin van mijn moeder doet dit al een tijdje en maakt hele mooie en leuke dingen. Waaronder diverse knuffels voor Abby, maar ook een dekentje voor bij Abby in de kinderwagen. Heb al een paar keer gekscherend gezegd dat ik bij haar op haakles kom.

Hebben jullie wel eens zo een lijst gemaakt? Ik ben benieuwd wie van jullie dit wel eens heeft gedaan en hoeveel je daarvan waar hebt kunnen maken voor de tijd verstreken was?! Volgend jaar zal ik jullie weer eens een update geven hoe het ervoor staat!

Liefs Jessica, Life by Jess

10 comments

 • Frederique

  Ja het is jammer genoeg een lastige tijd om wensen af te tikken maar je hebt een leuk lijstje, hoop dat je er veel van mag doen in de komende tijd.

  • Jessica (author)

   Dank je wel! We gaan zien wat er kan uitkomen, en anders trekken we het door, 31 before 31 haha

 • Marsha

  Mooi lijstje heb je gemaakt! Ik kwam dit idee eigenlijk te laat tegen toen ik bijna 30 werd. Maar denk wel dat ik het meeste heb gedaan van mijn lijst . 🙂

 • rachel

  nee ik heb niet zoon lijst nee;) ik leef echt dag bij dag. maar vind het wel leuk om het bij een ander te lezen. in deze tijd worden we erg beperkt maar toch ondanks dat is er toch genoeg te doen

 • Daniella

  Wauw wat een leuk artikel! Een boudoir fotoshoot staat op mijn bucketlist als fotograaf om te Deon dus mocht je op zoek zijn naar een fotograaf let me know 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge