3 tips voor gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen

Wij vinden het onwijs leuk om samen of met vrienden een avondje gezelschapsspellen te spelen. Een beetje fanatiek zijn we wel, maar de meeste kunnen ook goed tegen hun verlies. Ook in mijn voornemens voor dit jaar stond dat ik vaker een spelletjesavond wilde hebben met vrienden en dat is tot nu toe echt al wel gelukt.

Op de spelletjesavonden zijn er echt wel gezelschapsspellen die wij het liefste spelen, deze wil ik vandaag met jullie delen! Ik ben ook benieuwd welke gezelschapsspellen jullie spelen en welk spel je echt heel stom vind? Zo doe je mij totaal geen plezier met het spelen van Party & Co!

De leukste gezelschapsspellen

Keezen

Als jullie mij volgen op Instagram heb je het bord van Keezen al meerdere malen voorbij zien komen. Dit spel spelen we eigenlijk altijd met de vrienden waarmee we op vakantie zijn geweest. Ja daar zijn we best wel verslaafd aan, want ondertussen hebben we iedereen in de omgeving ook al gek gemaakt met onze Keezen verslaving!  Keezen is eigenlijk een soort van Mens Erger Je Niet, alleen dan met kaarten, en je speelt in teamverband. Echt heel leuk!

 

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan spelen wij op het moment niet heel veel meer, maar hebben wij in het verleden heel veel gespeeld met onze buren. Zo’n avond ging er hard aan toe, omdat er enkele niet tegen hun verlies konden haha… Voor Catan heb je diverse uitbreidingen, de een is leuker om te spelen dan de andere, maar Catan blijft Catan en dus leuk!

gezelschapsspellen

Sequence

Dit spel, Sequence, ken ik nog niet zo heel lang, maar is wel erg leuk om te spelen. Het is een strategisch spel, met het doel om als eerste twee rijen van vijf aaneengesloten fiches van dezelfde kleur op het speelbord te hebben. Met z’n tweeën is het niet heel uitdagend, maar als je het met z’n viertjes in teamverband kan spelen, kan je elkaar goed dwarsbomen.

Ben jij een spelletjes mens en staan er spellen tussen die jij kent en ook leuk vind? Ik ben heel benieuwd!

Liefs Jessica, Life by Jess

17 comments

 • Judith

  Ik ken ze alle drie niet eigenlijk, spelen hier wel eens monopoly.

  • Jessica (author)

   Monopoly ook leuk, alleen duurt dat vaak zo lang vind ik.

 • Anja

  Wat leuk, keezen heb ik wel eens van gehoord. Colonisten van Catan hebben we pas gekregen, maar nog nooit gespeeld. Wij spelen Yahtzee, soms Monopoly, Hotel en rummikub
  Anja heeft recent gepubliceerd…Review overhemd van overhemden.comMy Profile

  • Jessica (author)

   Zeker catan gaan spelen hoor is heel leuk!

 • Sandra

  Ik ben gek op spelletjes. Vooral de coöperatieve spellen vind ik erg leuk. Dan speel je dus met zijn allen tegen het bord. Verboden Eiland is daar een goed voorbeeld van. Verder ben ik heel erg fan van de spellen van Odynaut games. En speel ik heel graag Saboteur, Love Letter, Dominion, Scotland Yard en King of Tokyo…
  Er zit trouwens een heel leuke spellenwinkel in Amsterdam waar je ook kunt spelen. Vooral handig om nieuwe spellen te ontdekken en uit te proberen. Ze heten Friends & Foes en zitten in de Van Woustraat. Ze hebben ook een FB-pagina… 😉

  • Jessica (author)

   Thanks voor de tip! Daar ga ik eens kijken, nieuwe spellen altijd leuk om te ontdekken. Saboteur heb ik ook al vaker van gehoord dat dat leuk is.

 • Marijke

  Catan! En inderdaad super fabriek. Steden en ridders is hier favoriet. Snel weer eens afspreken met mensen. Alweer te lang geleden
  Marijke heeft recent gepubliceerd…Terugblik #1733My Profile

 • Renata

  Keezen ken ik echt niet, maar mens erger je niet daar heb ik me vroeger vaak aan geërgerd 😉

  • Jessica (author)

   Hahaha, ik vind dit minder frustrerend dan mens erger je niet. Komt door het teamverband wat er in zit.

 • Dyonne Bakker

  Oh ik hou af en toe ook echt van die gezelschapsspellen. Kolonisten van Catan speelde ik vroeger heel vaak. Dat Keezen ken ik niet, maar het ziet er wel heel leuk uit

  • Jessica (author)

   Keezen moet je dan zeker een proberen! Echt leuk!

  • Jessica (author)

   Dat heb ik ook heel vaak gehoord, maar eens proberen.

 • Marie de Jonge

  Strategiespellen die je met een grote groep speelt zijn ook mijn persoonlijke favoriet. Vooral in de wintermaanden kan ik uren en dagen bezig zijn met spelen. Ook ben ik elke keer weer op zoek naar leuke uitbreidingen voor mijn spellenverzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge