15 reisdilemma’s TAG

15x reisdilemma's TAG

Nu het de tijd is van vakanties, leek het me wel leuk om een reisdilemma TAG in te vullen. De 15 reisdilemma’s vond ik op Monday Mood en ik besloot hem over te nemen. De ene dilemma is groter dan de andere, maar ik heb over de meeste toch wel even moeten nadenken.

15 reisdilemma’s

Ben je er klaar voor om meer te lezen over wat ik leuk vind van reizen en waar ik voor kies als ik voor een keuze zou staan?

Zonvakantie of Wintersport
Dit is echt de makkelijkste van alle dilemma’s! Zonvakantie natuurlijk! Al ben ik nog nooit op Wintersport geweest, dit trekt mij ook niet. Maar mij maak je echt gelukkig met een heerlijke zonvakantie.

Vakantie aan de kust of Vakantie in het buitenland
Mag het ook een vakantie in het buitenland aan de kust zijn? Haha, als het gaat om een vakantie aan de kust in Nederland of een vakantie in het buitenland, dan ga ik voor de vakantie in het buitenland. Wij wonen vrij dichtbij de kust en dit is voor ons niet meer nieuw.

Europees eten of Aziatisch eten
Europees eten, lekker een stokbroodje, salade, of een goed stuk vlees. 

Weg met vriendinnen of Weg met partner
Ik ben nog nooit met een vriendin op vakantie geweest, wel eens een nachtje weg, maar nooit langer dan 2 nachten. Ik kies voor weg met partner. Vincent en ik zijn samen al eens op citytrip geweest naar Berlijn en we willen kijken of we dit jaar ook nog samen weg kunnen op een citytrip.

reisdilemma, Paleis stedentrip Berlijn, Best gelezen artikelen

Actieve vakantie of Luier vakantie
Bij een zonvakantie, hoort weinig activiteit. Haha, leg mij maar een week of langer in de zon, met een boekje en mijn muziek. Heerlijk! Tuurlijk een avondje naar een stadje geen punt, maar ik ben niet iemand die mijn dagen vult met cultuur snuiven.

Azië of Afrika
Dan kies ik voor Afrika. Azië trekt me niet heel erg, en ik het lijkt me ontzettend gaaf om op safari te gaan in Afrika. Op zoek naar de wilde beesten.

Nog een paar dilemma’s…

Barcelona of Rome
Voor het Italiaanse eten wil ik heel graag naar Rome toe. Al trekt Rome zelf mij niet. Barcelona ben ik een keer geweest, maar ook dit was niet mijn stad. Dan ga ik toch maar voor het lekkere eten in Italië.

Barcelona, reisdilemma

Hotel of Camping
Dit vind ik wel een lastige, voor nu antwoord ik hotel. Lekker ontbijten of zelfs all-inclusive in het hotel, of elke dag uiteten. Ik kan daar wel van genieten. Elke dag dat je bed gewoon wordt opgemaakt, je schone handdoek hebt. Heerlijk.

Citytrip of Natuurvakantie
Natuurvakantie in welke zin? Een rondreis door Canada en daar van de natuur genieten, lijkt me heel cool. Maar ik wil ook nog wel naar enkele steden toe op citytrip. Ik denk dat ik voor een citytrip ga, omdat een natuurvakantie waarschijnlijk niet zo is bedoeld zoals ik hierboven beschrijf.

Checkpoint Charlie, Berlijn Stedentrip, reisdilemma

Wereldreis of De wereld zien in meerdere keren
De wereld in meerdere keren zien. Super gaaf toch dat je vaker op vakantie kan, weer even geld kan sparen in de tussentijd. En dat je alles echt helemaal tot je kan nemen. Niet dat je hoofd nog vol zit van je vorige bestemming.

Nooit meer reizen of Nooit meer je vrienden zien
Dit vind ik een beetje een vreemd dilemma, want wat heeft je vrienden zien te maken met op vakantie gaan? Als ik dan echt moet kiezen is het nooit meer reizen, want zonder vrienden kan ik echt niet.

Weg met de auto of Weg met het vliegtuig
Weg met het vliegtuig, instappen en enkele uren later aankomen op de plaats van bestemming. Je hoeft dan ook veel minder in te pakken, want je mag natuurlijk maar een bepaald aantal kilo meenemen. En vliegen heeft toch iets magisch. Nog steeds.

En de laatste 3 dilemma’s

Backpacken of Cruisen
Beide heb ik nog nooit gedaan, maar in dit dilemma ga ik voor cruisen. Genieten van de zon als je aan het varen bent, en enkele keren aan wal gaan als je op een plaats van bestemming bent.

Alles regelen of Op de bonnefooi
Alles regelen, wel in de zin van mijn reis en het hotel. Wat ik allemaal ga doen als ik weg ben, dat zie ik ter plekke wel. Maar ik wil wel weten waar ik aan toe ben en niet een hotel nog moeten zoeken. Daarom is Backpacken voor mij ook niks denk ik.

Jessica, reisdilemma

Roadtrip of Op één plek blijven
Voor een zonvakantie kies ik op één plek blijven, maar een roadtrip lijkt me ook wel heel gaaf. Gezien je een roadtrip minder snel doet, kies ik ervoor om op één plek te blijven.

Wat doen jullie liever, wel zien waar je uit komt, of wil je ook alles geregeld hebben? En gaan jullie voor een actieve of een luier vakantie? Ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Liefs Jessica

10 comments

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Oh Rome is zo mooi. Daar moet je echt een keer heen. Echt genieten tot en met. Ik ga graag nog een keer terug. Wij doen op vakantie altijd een mix, een dagje niks en een dagje iets doen of zien
  Mathiske -gelukineenrompertje- heeft recent gepubliceerd…Unboxing: I.V.F Medicatie.My Profile

  • Jessica (author)

   Dan moet ik dat nog maar een keer plannen 🙂 Wie weet vind ik het toch heel erg leuk.

  • Jessica (author)

   Ja samen is toch wel het fijnst. Ik denk ook dat ik het niet zo lang uithoud op vakantie met bepaalde vriendinnen hahaha

 • Nicole

  Wat een leuke tag! Zitten wel lastige vragen bij en soms ook dingen die ik allebei wel wil doen. Zo ben ik dol op backpacken, maar zou ik ook nog graag een cruise mee willen maken 🙂

 • Patty

  Oke, ik doe mee, komt ie:

  1: zonvakantie. Ik houd van de zon. Ik ben 1x op wintersport geweest, en dat was heel leuk om een keer mee te maken, maar daar blijft het voor mij wel bij.

  2: vakantie in het buitenland. Ik vind Nederland best leuk, maar er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken.

  3: Aziatisch eten, absoluut!!! Ik ben 2 weken in Thailand geweest, en alleen voor het eten zou ik al terug gaan! Voor de rest natuurlijk ook! Echt hemels!

  4: Weg met partner, hij is mijn allerbeste maatje, en reizen is iets wat ik echt met hem wil delen.

  5: Actieve vakantie. Maar dan niet zo zeer de hele sportieve kant, maar meer de dingen zien en ontdekken. Ik ben niet iemand die uren op een strand kan liggen. Als ik op vakantie ben, wil ik ook de omgeving zien en de cultuur opsnuiven.

  6: Azie of Afrika? Lastig! Ik zou graag meer van Azie willen zien, maar Afrika trekt mij ook…. Voor deze bijna onmogelijke keuze kies ik dan toch voor Azie.

  7: Rome. In Barcelona ben ik geweest, dat trok me niet zo, vandaar de keuze voor Rome. Ik wil graag het Colloseum zien en genieten van een echte italiaanse pasta!

  8: Hotel of Camping, ligt eraan in welk gezelschap. Als ik alleen met mijn lieffie weg ben kies ik voor een hotel. Als ons zoontje mee is, ga ik voor een camping.

  9: Natuurvakantie, als daarmee bedoeld word wat jij omschrijft, anders Citytrip. Ik ben niet zo van het ultieme back-to-basic (een beetje mag wel maar niet overdrijven).

  10: ik ben het met je eens, de wereld zien in meerdere keren. Om dezelfde reden als die jij geeft.

  11: een duivels dilemma, maar dan kies ik toch voor mijn vrienden.

  12: die is makkelijk, weg met het vliegtuig. Simpelweg omdat je dan veel verder komt.

  13: Cruisen. ik denk niet dat ik sportief genoeg ben voor backpacken, en cruisen lijkt me erg leuk om eens te doen.

  14: beetje van beide. Normaal gesproken regelen we allen van tevoren, maar het lijkt me leuk om eens op de bonnefoi te vertrekken en te zien waar we eindigen. Dat avontuur trekt me wel.

  15: Roadtrip!! Zeker weten! Ik hou er niet van om op 1 plek te blijven. Ik wil dingen zien, doen, meemaken als ik op vakantie ben. Vandaar deze keuze.

  • Jessica (author)

   Wat leuk dat je hem helemaal invult! Het eten in italie haalt wel over he om naar Rome te gaan hahaha!

 • tessa

  Leuk om dit te lezen. Het lijkt mij enorm moeilijk om in te vullen, want voor beide is altijd wel wat te zeggen. Het heet ook niet voor niets dilemma’s 😉 . Ondanks dat ik al veel en lang gereisd heb, zou ik het zo weer doen. Ik vind het prachtig om steeds de wereld weer op nieuw te ontdekken.
  tessa heeft recent gepubliceerd…Reactie op Hangop maken door Nicole OrriënsMy Profile

  • Jessica (author)

   Haha echt he, dilemma’s zijn niet voor niets dilemma’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge